Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

S'ajorna la celebració de Sant Tomàs d'Aquino del Consell Escolar Municipal d'Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  24/01/2022  -  15:40

Formada per representants de l'alumnat de secundària dels instituts de la ciutat, la Comissió d'Alumnes de Secundària del Consell Escolar Municipal d'Olot ha pres aquesta decisió de forma unànime arran dels efectes de la COVID-19




Aquest dilluns 24 de gener de 2022, coincidint amb el Dia Internacional de l'Educació, la Comissió d'Alumnes de Secundària del Consell Municipal d'Olot (CEM) – l'òrgan participatiu format per representants de l'alumnat de secundària de tots els instituts de la ciutat – ha volgut donar a conèixer unes darreres novetats que han escollit de forma participativa i conjunta.

La comissió d'aquest curs 2021-2022 es va constituir el passat mes d'octubre i, des de llavors, han portat a terme set reunions presencials per gestionar i organitzar les activitats que tradicionalment celebren.

Davant la situació actual d'increment de casos de COVID-19 derivats de la variant òmicron i tenint en compte les mesures sanitàries de prevenció del PROCICAT per evitar contagis; els membres de la comissió han decidit ajornar una de les activitats que porten a terme. Concretament, han decidit de forma unànime posposar la celebració conjunta de Sant Tomàs d'Aquino, prevista pel divendres 28 de gener de 2022, al pròxim divendres, 18 de març de 2022.

La celebració de Sant Tomàs d'Aquino és una diada on els estudiants organitzen activitats obertes a tota la ciutadania.

Arran els efectes de la pandèmia de la COVID-19, l'any passat la comissió ja va decidir suspendre la Jornada de Delegats i Delegades de secundària, una trobada anual on es realitzen tallers formatius i s'entreguen eines perquè els delegats i delegades puguin desenvolupar la seva tasca com a representants del grup i classe pertinents.

Comissió d'Alumnes de Secundària d'Olot

La comissió està integrada cada per 25 estudiants dels centres educatius. Els seus membres són delegats de classe de tots els nivells, des de primer d'ESO fins a segon de Batxillerat i de cicles formatius. L'òrgan es va crear el 1999 com a entitat de representació de tots els alumnes d'ensenyament secundari d'Olot al Consell Escolar Municipal.

Tot i que formalment es tracta d'un sistema de coordinació entre delegats dels diferents centres, a la pràctica s'ha convertit en un model de participació singular per a la política local de joventut d'Olot, que enllaça el sistema educatiu amb activitats i serveis de referència per als joves.

La consolidació d'aquest model ha convertit la comissió en una referent estable per als joves de la ciutat alhora que ha esdevingut una via de participació en tota mena d'afers vinculats al municipi.

Al llarg dels anys, a més de portar a terme la festa dels estudiants o també anomenada la Festa de Sant Tomàs d'Aquino i la Jornada de Delegats, la comissió ha afrontat debats oberts sobre el Pla de Bolonya, ha incorporat amb aportacions pròpies al Projecte de Ciutat Educadora d'Olot, ha incidit en el Pressupost Participatiu de Joventut o ha participat en espais de debat ciutadà general.

Paral·lelament, la comissió actua com a enllaç entre la vida estudiantil de la ciutat i l'Àrea de Joventut, difonent programes i serveis entre els joves i, en sentit invers, recollint propostes juvenils.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...