Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Torna la Fira de Sant Lluc els dies 16 i 17 d'octubre al centre d'Olot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  27/09/2021  -  12:45

El dissabte 16 d'octubre tindrà lloc el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrer adjacents, amb una cinquantena de parades de roba i complements, així com a la plaça de Josep Clarà se celebrarà la 66a edició de la Fira del Dibuix


Presentació Fira Sant Lluc

Presentació Fira Sant Lluc



La Fira de Sant Lluc 2021 tindrà lloc els dies 16 i 17 d'octubre i mantindrà l'activitat al centre de la ciutat amb 11 espais i més de 50 activitats previstes.

Aquest any, com ja es va fer en la darrera fira del 2019, la Fira ramadera, el mercat extraordinari de roba i la Fira del Dibuix se celebraran en cap de setmana i al centre de la ciutat. La Fira ramadera, que data de 1315, es podrà visitar els dies 16 i 17 d'octubre al Firal petit. Hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum, equí i aviram, alhora que es podrà comprar directament als ramaders, situats al Firal, el producte derivat (formatge, carn, embotits, ous...).

A més, enguany hi haurà representació de vaques gascones com a raça convidada, acompanyada de productors del territori de L'Ariège (regió de l'Occitània).

El dissabte 16 d'octubre tindrà lloc el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrer adjacents, amb una cinquantena de parades de roba i complements, així com a la plaça de Josep Clarà se celebrarà la 66a edició de la Fira del Dibuix on els pintors que exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. El Patronat de la Fira del dibuix d'Olot, l'entitat organitzadora de la Fira del Dibuix, organitza també activitats artístiques dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d'Olot Dibuixa. Per tancar el primer dia de fira, a les 20 hores a la plaça de Braus, es podrà gaudir de l'últim concert de la gira "No em dona la gana" del grup Gertrudis. Les entrades es vendran a 5 euros a través www.olotcultura.cat a partir d'aquest 27 de setembre a les 11 hores.

Com a novetats principals d'aquest any, s'inauguren dos espais nous a la Fira: un pels més gurmets i un altre pels més petits, ambdós vinculats als orígens ramaders de la fira. Durant tot el cap de setmana, per una banda, es podrà gaudir d'un espai de jocs relacionats amb els animals de granja i de pagès, situat a la plaça U d'octubre; i, per l'altra, es podran degustar productes de pagès a l'Espai Tast, situat al capdamunt del Firal, tot descobrint el pernil artesà de la Garrotxa, l'art de les botifarres cuites, embotits fets amb ànec i poltre o el concurs de peltrucs de pagès, entre d'altres.

Per als infants, a més del nou espai de jocs d'Un dia a pagès, hi haurà també dos espais de jocs familiars en el marc del Tastajocs: un, al claustre del Carme, que consistirà en un laberint replet d'enigmes i misteris que caldrà resoldre per trobar el camí de sortida i l'altre, situat a la plaça Major, que es convertirà en una pista de cotxes de xoc ecològics el dissabte 16 d'octubre i que es transformarà en un divertit conjunt de jocs gegants d'animals fets amb materials reciclats i tallers creatius, el diumenge 17 d'octubre. Al llarg de tot el cap de setmana també es podrà gaudir d'atraccions infantils al passeig de la Muralla.

A la plaça de Josep Clarà on durant el dissabte 16 hi haurà hagut la Fira del Dibuix, al llarg del matí del diumenge 17 d'octubre s'hi celebrarà una trobada de 80 puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa. A les 10 hores del mateix diumenge es podrà gaudir de la trobada de tractors antics i tractorada organitzada pel Motor Antic Garrotxa (MAG) que enguany sortirà del Firalet, mentre que la plaça Campdenmàs acollirà un doble ball del Porc i el Xai (a les 11 i a les 12 hores) a càrrec de l'AOAPIX, un element de la faràndula molt vinculat a la ramaderia de la comarca. Durant el dissabte 16 d'octubre, a la mateixa plaça Campdenmàs, el Club Infantil Ciclista Olot organitzarà una bike party, la festa de la bicicleta on es podrà provar gratuïtament diferents disciplines d'aquest esport com el trial, carretera i BTT.

Pel que fa a la resta d'espais de la fira i durant tot el cap de setmana, es manté la Fira del Vehicle d'Ocasió que arriba a la seva 11a edició amb dues empreses de maquinària de jardí i 7 concessionaris de la comarca que exposaran 80 vehicles al Firalet; el mercat d'artesania ubicat al Firal amb una cinquantena de parades alimentàries i no alimentàries i el mercat de creadors de La Iera amb 7 artesans de la comarca situats a Sant Esteve. El dissabte 16 d'octubre, al voltant de la plaça mercat, hi haurà el mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc.

Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les portes també el diumenge 17 d'octubre.

La presentació de la Fira de Sant Lluc ha anat a càrrec del regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda; amb Josep M. Ginabreda, responsable de la Fira Ramadera, Marian Vayreda del Patronat de la Fira del Dibuix, Martí Vayreda que ha donat a conèixer la Bike Party i la resta d'activitats al voltant de la festa de la bicicleta; Blanca Makani, de La Iera i Lluís Colldecarrera d'Òmnium Garrotxa.

La Fira de Sant Lluc d'enguany aplicarà les mesures necessàries per a la contenció de pandèmia provocada per la COVID-19 com la perimetració d'espais, el control d'aforaments en les activitats i la disposició de gels hidroalcohòlics, entre d'altres.

En totes les activitats i espais de la fira hi haurà personal de seguretat i control d'accés que garantirà que es compleixen les mesures necessàries per a un entorn saludable i respectuós. Per tal de garantir el bon funcionament de la fira, recomanem que es consultin les mesures i condicions d'accés al programa de la fira que estarà disponible a www.descobreixolot.cat

La Fira de Sant Lluc és organitzada per DinàmiG amb la col·laboració d'una quarantena d'entitats i empreses de la comarca, l'àrea de cultura de l'Ajuntament d'Olot, així com amb el suport de la Diputació de Girona i Aquambiente.


Autor: Redacció


#olot #fira #santlluc


#olot #fira #santlluc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...