Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot edita la primera guia de turisme familiar i el primer recopilatori de rutes a peu

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  29/07/2021  -  15:20

'Guia Familiar d'Olot' recull els principals atractius turístics a través de 10 propostes autoguiades


Ajuntament d'Olot

Ajuntament d'Olot



L'Ajuntament d'Olot, a través de l'Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa DinàmiG, ha estrenat enguany dues noves publicacions turístiques per difondre els atractius culturals, paisatgístics, naturals i històrics d'Olot. Les dues noves guies sorgeixen arran les necessitats detectades a través de l'Oficina de Turisme de la ciutat i amb la voluntat d'oferir eines específiques de qualitat, d'alt valor afegit, amb materials gràfics pensats especialment per a visitants i ciutadans.

En primer lloc, ja es pot adquirir la primera Guia Familiar d'Olot, una publicació pensada per a les famílies i que inclou els principals atractius turístics de la ciutat organitzats en 10 propostes ben variades. Enguany se n'han editat 10.000 exemplars en català i la voluntat és publicar la segona edició en castellà, anglès i francès el pròxim 2022.

Amb disseny i il·lustracions de Ferran Coves, aquesta nova guia ofereix rutes i activitats que permeten descobrir els espais naturals de la ciutat tals com el riu Fluvià, les fonts de la ciutat, els quatre volcans del terme municipal, els parcs i jardins imprescindibles de la ciutat o la via verda en el seu tram per Olot. També aprofundeix i detalla els atractius culturals més destacats com el barri vell, el Nucli Antic, passant pels exemples modernistes, els museus de la ciutat o altres espais clau com la Plaça Mercat o la vinculació entre arquitectura i paisatge des del peu del volcà Montsacopa. Totes les rutes i propostes estan pensades i adaptades per a les famílies; siguin visitants o veïns i veïnes de la ciutat.

A més, la guia també inclou apartats característics com '50 coses per fer a La Garrotxa, de 3 a 99 anys', dividit a través d'icones que permeten facilitar la seva localització i lectura i altres seccions com 'Altres espais i recursos familiars', que inclou propostes autoguiades localitzades sobre mapa on s'indica què es pot visitar en cas de condicions climatològiques adverses o si es disposa de breus estones de lleure.

Per últim, la publicació també preveu un possible obsequi. En cas que els visitants realitzin 5 o més de les 10 propostes, podran gaudir d'un detall de la ciutat si s'apropen a l'Oficina de Turisme d'Olot.

Guia a peu des d'Olot, la ciutat dels volcans

Per altra banda, també es pot aconseguir la Guia a peu des d'Olot, la ciutat dels volcans; la segona publicació que ha impulsat l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament d'Olot per donar a conèixer 18 rutes a peu amb sortida des de la mateixa Oficina de Turisme d'Olot.

La iniciativa va sorgir des de l'Àrea de Turisme davant l'interès de turistes i visitants sobre les rutes a realitzar a la comarca i la manca d'una publicació que pogués resumir i mostrar totes aquelles rutes existents a la ciutat.

En aquest cas, la guia està dissenyada per Lluís Salavedra i inclou 7 propostes de CULTOUR - el projecte garrotxí creat per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural del territori amb senyals físics - 6 de la Xarxa de Senders Itinerànnia i 4 propostes més que passen pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la via verda, el GR-83 o el camí de Sant Jaume. En definitiva, rutes que compaginen l'esport amb l'art, la història, el patrimoni natural, arquitectònic i històric de la ciutat.

En aquest sentit, la publicació permetrà complementar la senyalització física en diferents elements patrimonials de la ciutat que s'està portant a terme sota el paraigua del projecte CULTOUR i que finalitzarà aquest any.

Manteniment en l'ocupació hotelera

Aquestes dues noves guies tenen per objectiu ser eines clau per a potenciar i atreure nous visitants al territori. Segones les dades recollides per l'Oficina de Turisme de la ciutat, l'ocupació hotelera a Olot s'ha mantingut aquest juliol respecte del mateix període d'anys anteriors tot i els efectes de la COVID-19. En concret, les pernoctacions i estades han sumat una mitjana d'ocupació del 52,77%, tres punts inferior pel que fa el juliol del 2020 i 2019.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...