Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

El comerç local i la ciutadania de Girona valoren amb èxit la prova pilot de paqueteria intel·ligent

Actualitat Girona  -  28/07/2021  -  13:29

La solució de Smart Point ha obtingut una acollida excel·lent a la ciutat, amb 158 comerços locals adherits i una mitjana de recollida de 12 paquets per usuari




L’Ajuntament de Girona i l’empresa Smart Point han finalitzat un pla pilot de paqueteria intel·ligent i zero emissions, el qual ha comptat amb una gran acollida per part del sector comercial i la ciutadania. El pilot, iniciat el mes d’octubre, va consistir en la instal·lació de bústies intel·ligents a la via pública de Girona per a la distribució de paquets mitjançant vehicles elèctrics. La solució, pionera a tot Catalunya, s’ha realitzat en el marc del Laboratori SmartCatalonia i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.

Els usuaris del servei han valorat molt positivament el sistema per la seva comoditat i agilitat. Segons Smart Point, s’ha registrat una mitjana de 12 paquets per usuari i un 79% han repetit el servei. Un altre dels aspectes a destacar ha estat la rapidesa dels lliuraments, ja que el 80% dels paquets s’han pogut recollir abans d’una hora. L’èxit de la solució també arriba al conjunt de la ciutat, especialment, al comerç local i al medi ambient. S’estima que 158 botigues gironines s’han adherit a l’aplicació, tenint a la seva disposició més de 17.000 enviaments gratuïts. En l’àmbit de la sostenibilitat, Smart Point Girona ha calculat que l’ús de vehicles elèctrics ha permès un estalvi de 2.829 km en recorreguts i d’1,2 tones de CO2 i la reducció de fins a 125 furgonetes circulant per la ciutat. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat el fet que Girona esdevingui banc de proves en iniciatives de caire tecnològic: “Som una ciutat que volem ser referents en les noves tecnologies, tant en l’aspecte lligat al progrés econòmic com també en tot allò que pot beneficiar el dia a dia de la ciutadania. L’experiència d’aquests punts de recollida ens ha animat a fer que el pla pilot esdevingui permanent, i ja estem treballant en aquest sentit”.

En aquest sentit, el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, ha afegit que “projectes d’èxit com aquest són l’exemple del que volem impulsar amb el Laboratori SmartCatalonia, una iniciativa que apropa la innovació tecnològica al territori per millorar els serveis a la ciutadania i alhora dona suport als emprenedors i noves empreses catalanes per provar les seves solucions en entorns reals”.

Actualment, el projecte compta amb 8 punts intel·ligents distribuïts per la via pública i un smart hub a la ciutat. L’impacte de la solució també ha transcendit internacionalment, ja que l’Smart Point Girona ha estat seleccionat per representar Espanya al G20 Innovation Leage, que se celebrarà a Sorrento, Itàlia.

Un sistema d’èxit

El sistema desenvolupat per Smart Point permet a tots els comerços locals fer arribar els seus articles a qualsevol client de la ciutat de forma gratuïta i el mateix dia de la sol·licitud, oferint un servei més competitiu i respectuós amb el medi ambient. La solució també promou la interacció entre ciutadans, ja que permet l’enviament de paquets entre ells sense costos addicionals


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...