Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El pròxim 5 i 6 de juny Olot gaudirà del Ball de Gegants i la Sardana de Corpus

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  29/04/2021  -  13:22

Les celebracions estaran adaptades a la COVID-19, complint amb les normatives per garantir la seguretat i gaudi de la festivitat


Corpus

Corpus



Després de l'anul·lació de la Cercavila, el Ball de Gegants i la Sardana de Corpus del 2020 per l'estat d'emergència arran la pandèmia de la COVID-19, aquest any Olot podrà tornar a gaudir de la faràndula de la ciutat.

Des de l'Ajuntament d'Olot s'ha estat treballant aquestes passades setmanes perquè els Nans, Gegants i Cavallets puguin tornar a sortir pels carrers de la ciutat el pròxim dissabte 5 i diumenge 6 de juny, durant la festivitat de Corpus; sempre que l'evolució de la pandèmia de la COVID-19 ho permeti.

En aquest sentit, la celebració de Corpus d'aquest any s'ha previst doblement especial. D'una banda, serà el primer cop en gairebé dos anys que la faràndula de la ciutat pot tornar a trepitjar els carrers d'Olot i, a més, ho farà estrenant les novetats que van introduir-se l'any passat al Protocol de la Faràndula. D'aquesta manera, els Cabeçuts i Cavallets acompanyaran per primer cop els Gegants i el Cap de Lligamosques a la Plaça Major d'Olot. Uns Gegants que, a més, aquest 2021 estan d'aniversari. Concretament enguany es compleix mig mil·lenni des del primer cop que un dels Gegants d'Olot va sortir a ballar per la ciutat, l'any 1521.

Festivitat de Corpus adaptada a la COVID-19
Seguint amb les normatives i mesures per evitar la propagació del coronavirus, des del Consistori s'està acabant d'ultimar el protocol de seguretat per aquesta festivitat.

D'entrada es contempla una limitació de l'aforament de la Plaça Major, la col·locació de seients per garantir les distàncies de seguretat, controls d'afluència i un increment de les sortides i balls per garantir que el màxim nombre de veïns i veïnes puguin gaudir-ne.

En concret, està previst que la faràndula pugui sortir a la Plaça Major dissabte 5 de juny a les 18 i a les 20 h i, diumenge 6 de juny, a les 10 i a les 12 h del migdia.

A diferència d'altres anys, també s'ha previst que tots els ciutadans i ciutadanes interessats a veure-ho puguin assistir-hi adquirint prèviament una entrada gratuïta a través de la web d'Olot Cultura, garantint així el control de l'aforament per la COVID-19.

Les mesures i accions preventives s'ultimaran i detallaran pròximament un cop es conegui l'evolució i previsió de la pandèmia per part de PROCICAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...