Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

La Veneració de la Creu a les escales de la Catedral serà l’acte principal de la Setmana Santa a Girona

Actualitat Girona  -  18/03/2021  -  13:52

El monjo gironí del Monestir de Montserrat, Pare Bernat Juliol, serà el pregoner juntament amb la intervenció musical del quartet CatAlinka




La ciutat de Girona celebrarà una Setmana Santa condicionada per les restriccions sanitàries amb la Veneració de la Creu a les escales de la Catedral com a acte principal. La regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Cedacers, i el president de la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona, David Fluriach, han presentat avui en roda de premsa la programació d’activitats.

És una bona notícia que es pugui celebrar la Setmana Santa després de la cancel·lació forçosa de l’any passat”, ha assegurat la regidora M. Àngels Cedacers, que ha destacat que “des de la Junta de Confraries de Girona s’ha treballat intensament perquè tots els actes siguin segurs i es respectin les mesures sanitàries”. “Des del govern de Girona refermem el nostre compromís amb les entitats populars, uns actius imprescindibles de foment de la conservació, difusió i accés al patrimoni cultural de la nostra ciutat”, ha afegit Cedacers.

El pregó d’inici de la Setmana Santa serà el dia 25 de març a les 19:30 h, i anirà a càrrec del monjo gironí del Monestir de Montserrat, Pare Bernat Juliol, amb la intervenció musical del quartet CatAlinka. L’acte tindrà lloc a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya i comptarà amb aforament limitat. S’hi accedirà a través d’invitació i respectant sempre totes les mesures i protocols de seguretat vigents en aquell moment.

Aquest any i atès que no hi haurà processó es convida a visitar la tradicional Exposanta. Coincidint amb la festa dels Dolors, del 26 de març a l’1 d’abril, l’església de la Mare de Déu dels Dolors, on s’hostatgen al llarg de l’any molts dels passos, romandrà oberta al públic de les 11 h a les 13:30 h i de les 17 h a les 20 h. També es podrà visitar el divendres 2 d’abril però, únicament al matí.

La Veneració de la Creu serà enguany l’acte principal, davant la suspensió de la processó del Sant Enterrament. Tindrà lloc el pròxim 2 d’abril, el Divendres Sant, a les 20 h a les escales de la Catedral. Hi participaran entre 100 i 160 persones, dividides entre els representants de cada confraria, els manaies, els membres del Sant Sepulcre, els portants del Sant Crist i els capellans i el bisbe, acompanyats pel Cor de la Polifònica de Girona. Serà un acte estàtic, sense assistència de públic i retransmès en directe per TV Girona. Durant la roda de premsa també s’ha presentat el cartell de l’acte de Divendres Sant. Enguany, l’obra va a càrrec de l’autor gironí Pau Baena.

L’acte de la Veneració de la Creu permetrà complir totes les mesures establertes, ja que es farà de forma estàtica i, a més, s’aprofitarà el gran marc que tenim que són les escales de la Catedral”, ha ressaltat David Fluriach, que ha explicat també que a la web de la Junta de Confraries es poden descarregar activitats pedagògiques que han preparat per viure la Setmana Santa en família.

Cal tenir en compte que els actes de Setmana Santa van començar el passat diumenge 21 de febrer amb el Via Crucis. Es tracta d’una iniciativa que enguany s’ha decidit retransmetre en directe a través del canal de YouTube de la Junta de Confraries, i que té lloc totes les tardes dels diumenges de Quaresma. L’últim Via Crucis serà abans de Rams, el dia 21 de març, se celebrarà a la Catedral de Girona a les 16:30 h i també serà retransmès per YouTube.

La Junta de Confraries de Girona ha organitzat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, tot aquest seguit d’actes per commemorar la Setmana Santa i mantenir viva aquesta tradició davant d’unes circumstàncies tan especials. Malauradament, l’any passat van haver de cancel·lar-se tots els actes previstos a causa de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19. Tradicionalment, la Setmana Santa és una setmana plena d’activitats i actes que des de l'any 1946 ha estat organitzada per la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona. Aquesta junta aglutina les 12 confraries de la Setmana Santa de Ciutat i durant molts anys rep la col·laboració del consistori.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...