Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

L'Ajuntament d'Olot ha destinat en l'últim any prop d'un milió i mig d'euros extres en la reactivació econòmica de la ciutat

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  15/03/2021  -  17:48

Els ajuts directes a les activitats afectades per les restriccions decretades per la COVID, les campanyes de reactivació del consum local, l'aposta per la formació en línia i els programes de digitalització són les principals accions impulsades des de l'inici de la pandèmia


Estanis Vayreda

Estanis Vayreda



Davant la situació generada per la COVID, l'Ajuntament d'Olot va iniciar el març de 2020 l'elaboració d'un pla de mesures econòmiques per ajudar als ciutadans i diferents col·lectius a fer front a les repercussions de la pandèmia. El document, que es va elaborar en el marc de la Taula de Coordinació de Grups, va ser l'inici del Pla de Reactivació Econòmica i per a l'Ocupació format per 122 accions per tal de mitigar l'impacte econòmic de la pandèmia i ajudar a ciutadans, microempreses, autònoms i pimes a fer-hi front.

L'Ajuntament d'Olot va anar incorporant noves mesures, d'acord amb les reunions realitzades amb els representants de diferents col·lectius, a fi i efecte de reduir els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. Les sessions telemàtiques, que es continuen fent, permeten recollir les inquietuds de cada col·lectiu i donar-hi resposta.

Des de l'inici de la pandèmia i fins a l'actualitat, l'Ajuntament d'Olot ha destinat 1.386.706 euros a mesures de reactivació econòmica. La partida més important, amb un import de 485.500 euros, corresponen als ajuts directes concedits a diferents sectors: la primera convocatòria (Ajuts 500 per a professionals que van haver de tancar en el primer període de confinament) va comptar amb un pressupost de 186.500 euros. La segona (Ajuts 1.000 i 3.000 per a les activitats afectades pel segon tancament) va representar 239.000 euros d'ajuts mentre que la tercera (Ajuts a turisme, marxants del mercat dels dilluns i taxistes que s'està a punt d'obrir) puja a 60.000 euros més.

Les campanyes per incentivar el consum local en comerços i restauració ha representat una inversió de 247.824 euros. La posada en marxa de l'aplicació App, que ja compta amb més de cent establiments adherits i amb més de 800 transaccions fetes, el Triem a prop i l'Olot.shopping són només tres de les mesures acordades amb els sectors per tal d'afavorir la compra en el comerç de proximitat.

Un altre capítol destacat de les mesures de reactivació economia (117.510 euros) han permès realitzar inversions en el Taller dels Sastres, al Servei d'Ocupació de les Mates i a l'Oficina de Turisme, entre altres. Inversions d'adequació d'espais als requeriments de la pandèmia i que pretenen també injectar recursos a l'economia local.

La COVID ha fet que les noves tecnologies hagin adquirit encara més importància en els diferents àmbits de la societat. Al sector de la formació, la Fundació d'Estudis Superiors ha apostat per l'opció telemàtica per superar el confinament: ha calgut adaptar les activitats i crear programes específics. Com el Garrotxa Digital Talent, el programa de tallers formatius en tecnologies de la informació i comunicació per tal de donar resposta a les necessitats del mercat laboral de persones formades i preparades en el camp tecnològic. A més de la formació en línia, la capacitació digital i els itineraris de formació s'inclouen en aquest capítol que fins al moment ha requerit 107.993 euros.

Des del passat mes d'octubre s'ha posat en marxa l'Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa. L'Ajuntament d'Olot i el Consell Comarcal han posat en marxa a la seu de DinàmiG aquest servei, que té per objectiu atendre i assessorar a les persones que han vist afectada la seva activitat econòmica per la COVID-19.

L'Ajuntament d'Olot ha destinat a l'Oficina 66.320 euros que fins al moment ha realitzat 256 atencions, especialment en relació amb les ajudes de les diferents administracions.

Per tal de donar suport als col·lectius més afectats per les restriccions decretades per la COVID (Hostalatge, Comerç, Placers...) l'Ajuntament d'Olot ha destinat 61.500 euros a aquestes entitats, també a la creació del portal que ha permès que la Fira del Dibuix se celebrés l'any 2020 de forma telemàtica. I 77.000 euros més s'han reservat per als ajuts al sector cultural local, amb l'organització per part de l'Àrea de Cultura dels Encontres a la tercera fase, i les activitats culturals d'aquesta propera Setmana Santa.

En polítiques d'ocupació, a part dels programes finançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), des de l'Ajuntament d'Olot s'impulsen més programes de formació i inserció laboral, destinant-hi 60.000 euros.

Finalment, l'Ajuntament d'Olot ha hagut de reestructurar el pressupost per fer front a uns menors ingressos d'activitats econòmiques de 163.059 euros, amb regularitzacions de canons o bonificacions.

Properes actuacions previstes
Un any després de l'inici de la pandèmia, l'Ajuntament d'Olot treballa en noves accions per tal de continuar amb la reactivació econòmica de la ciutat. En aquest sentit, des de Dinàmig i Cultura s'està preparant la represa dels esdeveniments a partir d'aquesta Setmana Santa. En paral·lel es dissenyaran noves campanyes d'incentivació del consum, sobretot pel comerç i la restauració.

La reformulació de programes d'ocupació preveient la finalització dels ERTOs a finals d'any, la posada en marxa d'ambiciosos programes de formació (capacitació digitals) per donar resposta a les necessitats dels diferents col·lectius i incrementar el nivell formatiu digital que s'ha constatat en la pandèmia són altres de les prioritats d'aquests propers mesos, en què es continuaran incentivant mesures per tal de generar talent per la indústria i la resta de sectors econòmics.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...