Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

El Grup Social ONCE dona suport amb 11 milions de cupons a la igualtat laboral de la dona

Catalunya  -  16/02/2021  -  14:42

Al voltant de 31.000 dones treballen en l'Organització, en igualtat de condicions salarials respecte als homes


Once

Once



El Grup Social ONCE dona suport, amb 11 milions de cupons, a la igualtat laboral i salarial de la dona i a la lluita contra les bretxes de gènere. Per això dedica el seu cupó del 22 de febrer al Dia de la Igualtat Salarial i el del 8 de març al Dia Internacional de la Dona.

Amb aquests dos cupons, el Grup Social ONCE vol acabar amb la bretxa salarial per gènere i, també, per discapacitat, per tal d'aconseguir un món cada vegada més igualitari. A més, vol recordar que en el Grup Social ONCE treballen prop de 31.000 dones en igualtat de condicions salarials respecte als homes.

Així és des de l'inici de l'ONCE, fa ja més de 82 anys, quan es va fixar que les persones que ocupen llocs de treball d'igual valor, cobren el mateix amb independència que siguin homes o dones, i que estigui present o no la variable discapacitat.

"Des de l'ONCE, fa ja més de 82 anys, que treballem per la igualtat de drets i oportunitats per tothom. Els afiliats i afiliades a l'Organització tenim clar que tothom és tothom. Mateixa feina, mateixa retribució. I ho fem possible a casa nostra. Però encara avui és necessari denunciar-ho perquè no s'ha aconseguit, ni de bon tros, en el mercat laboral. Des de l'ONCE treballem per acabar amb la bretxa salarial per gènere i desterrar una discriminació que castiga doblement a les dones amb discapacitat, per ser dona i per ser una persona amb discapacitat", afirma Maria Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya.

De la bretxa salarial existent per gènere i discapacitat donen compte les dades de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats del Grup Social ONCE, que, des de la realitat de la bretxa general entre treballadors i treballadores, incorpora també la vessant discapacitat i la vessant dona.

Pel que fa al salari mitjà brut anual dels treballadors/es per compte aliè amb discapacitat se situa amb les últimes dades en 19.946 euros, el que representa un 17,30% menys que la mitjana de les persones sense discapacitat.

En el cas concret de les dones amb discapacitat guanyen un 14,9% menys que la mitjana de les dones sense discapacitat i un 15,9% menys si es compara amb els homes amb discapacitat, el que dona una idea de la doble discriminació que pateixen, general i de gènere.

De les 485.900 persones amb discapacitat que tenen la sort d'estar ocupades a final de 2020, un 58,10% són homes i un 41,90% dones, enfront dels percentatges del 54,20% i 45,80% de la resta de la població.

Igualtat en el Grup Social ONCE

El Grup Social ONCE (ONCE, Fundació ONCE i Ilunion) és el quart major ocupador espanyol no públic amb més de 72.000 treballadors al tancament de 2019, dels quals un 58% són persones amb discapacitat, el que el converteix en el major ocupador mundial en aquest sentit.

A més, compleix amb els criteris de paritat atès que les treballadores suposen el 42% de la plantilla, prop de 31.000 dones ocupades, de les quals quasi un 50% tenen discapacitat. I el màxim òrgan de Govern, el Consell General de l'ONCE és paritari (sis homes i cinc dones), amb dues vicepresidentes.

Es compromet en la igualtat amb majúscules impulsant en els últims anys diferents motius del cupó per clamar a favor de la dona. Així, 5,5 milions del dia 22 de febrer portaran per tots els racons el Dia de la Igualtat Salarial per denunciar aquesta forma de discriminació i desigualtat laboral. I altres 5,5 milions de cupons recorreran tota la geografia estatal el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, una data que es celebra a tot el món per recordar la lluita de la dona per participar en la societat en igualtat.

L'arribada de nous empleats/des al Grup Social ONCE contempla discriminació positiva, i davant la igualtat de condicions en la recta final de candidats/tes, s'ha de seleccionar a la persona del gènere menys representat en l'àrea o departament en el qual es necessita cobrir la vacant, contribuint a assolir un major equilibri horitzontal entre treballadores i treballadors.

Per treballar en aquesta línia, el Grup Social ONCE ha creat i treballa des de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats, basat en els principis d'igualtat, no discriminació, acció positiva i accessibilitat universal, que impregnen transversalment totes les actuacions de l'Organització.

Des de Fundació ONCE s'han llançat diversos vídeos de sensibilització i un programa de millora de l'ocupabilitat per a dones víctimes de violència de gènere amb discapacitat, amb el compromís d'atendre el menys a 1.140 dones, inserir laboralment a 244 i donar suport a13 accions d'emprenedoria. Ilunion obre les seves portes laborals a la contractació d'aquestes dones, amb 65 llocs de treball per a elles en l'últim any; i l'ONCE, per la seva banda, posarà en marxa la figura de l'agent d'igualtat, impulsada en l'últim conveni col·lectiu i en el Pla d'Igualtat.

O amb projectes com el denominat "Discapacitat amb Talent en Femení", la finalitat del qual és incrementar la presència de dones amb discapacitat com venedores de les loteries de l'ONCE, un treball en què van ser pioneres de la igualtat com demostra que, fins a finals dels anys 60 del segle passat, les dones que feien el seu treball i aconseguien el mateix salari que els homes van barallar i van aconseguir no haver de demanar permís als seus marits per obrir un compte bancari amb el qual operar amb la seva gestió diària de vendes.


Autor: Redacció


#once


#once





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...