Notícies més llegides



Andorra


Andorra

Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i Europol col·laboren amb la policia andorrana en la detenció de sis persones presumptament implicades en una estafa

Andorra  -  28/01/2021  -  10:38

La col·laboració entre cossos policials es va dur a terme al començament del mes de gener i va concloure amb la detenció de sis persones d'una mateixa empresa que suposadament hauria estafat a clients relacionats amb formació en Trading


Policia andorrana

Policia andorrana



Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil d'Osca es van desplaçar a principis de gener al Principat d'Andorra per donar suport en un operatiu contra el frau internacional en els mercats d'inversions FOREX i binaris dirigit per les autoritats andorranes. L'operatiu va concloure el passat dia 18 de gener amb la detenció de sis homes de nacionalitat espanyola amb edats compreses entre els 20 i els 34 anys, com a suposats autors d'un delicte d'estafa a través d'una empresa dedicada a la formació en inversions Trading.

L'actuació policial dirigida per la Policia d'Andorra i tutelada per la Batllia d'Instrucció especialitzada 2 del Principat d'Andorra, i en la qual també hi ha participat agents de l'Europol, estava focalitzada sobre una empresa localitzada a Andorra que es dedicava a la formació en Trading o inversions financeres en criptomonedes i altres actius, encara que dins la seva activitat també s'hi inclourien, presumptament, activitats pròpies del Trading.

Durant la col·laboració es van practicar dues entrades i escorcoll en sengles habitatges que van culminar amb la detenció de sis persones, la confiscació de vuit vehicles, gairebé tots d'alta gamma, nombrosos dispositius electrònics, ordinadors i tauletes i telèfons mòbils l'anàlisi dels quals ajudarà a l'esclariment dels delictes comesos. Igualment en l'actuació els agents van aconseguir recuperar diversos actius financers que estaven en plataformes digitals d'intercanvi de criptomonedes o Exchanges i d'enviaments digitals de diners. La suma total dels actius recuperats in situ, tenint en compte diners FIAT i diverses criptomonedes - Bitcoin, Ethereum, Ripple, OmiseGo, etc ,- ascendeix a uns 70.000 euros i van ser intervinguts diversos comptes bancaris vinculats a l'organització.

L'operatiu l'ha dut a terme la Unitat de Recerca Criminal especialitzada en delictes econòmics de la Policia d'Andorra i hi ha col·laborat la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Osca, la Unitat Tècnica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Direcció General de la Guàrdia Civil, la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra de la regió Policial de Pirineu i, en el seu suport, també hi ha col·laborat components d'EUROPOL, pertanyents als departaments de l'European Financial and Economic Crime Center i European CyberCrime Centri.
Des de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra s'insta qualsevol particular que s'hagi vist perjudicat per aquesta mena d'activitat ho posi en coneixement dels Mossos d'Esquadra o de la Guàrdia Civil.

Els detinguts i els efectes intervinguts es troben a disposició de les autoritats judicials del Principat d'Andorra.


Autor: Redacció


#andorra #policia


#andorra #policia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...