Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Agricultura rep al productor d'Autèntic Abelles, mel d’Andorra que ha obtingut un nou reconeixement internacional

Andorra  -  12/01/2021  -  17:50

Durant la trobada Garaud ha explicat el procés d’elaboració dels seus productes artesans posant en valor l’elevada qualitat de les seves mels




La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb el director del Departament d’Agricultura, Josep M. Casals, ha rebut aquest dimarts al matí, Mathieu Garaud, fundador d'Autèntic Abelles, productor local de mels adherit a la marca de Productes Agraris i Artesans d’Andorra.

Autèntic Abelles produeix diverses varietats de mels a través de les més de 150 arnes que té ubicades en diferents indrets del país i recentment les seves mels d’alçada han estat guardonades amb la medalla d'or al concurs internacional de mels CARI, un concurs que té lloc cada any a la ciutat de Louvain-la-Neuve a Bèlgica i al qual hi concorren mels d’arreu d’Europa.

En aquesta última edició hi van participar més d’un centenar de productors procedents de diversos països europeus i la mel d’Autèntic Abelles va rebre el distintiu per la seva varietat de mel d’alçada produïda aquest passat estiu a les arnes que tenia ubicades a la zona de l’Armiana de Canillo, afavorint així la producció d’una mel feta principalment a base de flors d'Abarset.

Durant la trobada Garaud ha explicat el procés d’elaboració dels seus productes artesans posant en valor l’elevada qualitat de les seves mels prenent en consideració la ubicació de les seves arnes en diversos indrets del país en la que predomina l’entorn natural.

Per la seva part, la ministra i el director han apropat a Garaud el recent reglament aprovat pel Govern que regula la producció ecològica. Entre altres aspectes, aquest text permet als productors del país l’obtenció d’una certificació de producció ecològica que serveix com a distintiu a l’hora de comercialitzar el producte. “Tenir un distintiu de país ens permet posar en valor els nostres productes de proximitat, diversificar el sector i millorar-ne la qualitat”, ha explicat Calvó.

El text normatiu, que despenja de la Llei 18/2018 de la producció ecològica i dels règims de qualitat, està pensat per certificar productes vinculats a l’horta, confitures i melmelades, vins, ous i mels, entre d’altres. El reglament ha estat rebut de manera molt positiva pel sector i molts productors del país ja estudien demanar la certificació. Amb la voluntat de facilitar l’obtenció del segell, Calvó ha avançat l’Executiu treballa de manera paral·lela en el desenvolupament de noves línies d’ajuts pel sector primari, orientades en aquest cas a acompanyar el sector agrari a la conversió i a la certificació de la producció ecològica.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...