Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Les primeres vacunes se subministraran a Andorra a principis del gener del 2021

Andorra  -  29/12/2020  -  12:41

Tal com ha informat el ministre, la vacunació s’estendrà progressivament a tota la població atenent a diferents criteris, principalment el risc per a la salut i el grau d’exposició al virus




El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquest dilluns per actualitzar la situació sanitària del coronavirus SARS-CoV-2 i ha avançat que està previst que a principis de gener del 2021 se subministrin a Andorra les primeres dosis de la vacuna Pfizer, provinents d’Espanya. Aquestes es proporcionaran inicialment als residents i professionals dels centres sociosanitaris del país que no tinguin serologia positiva, considerats un dels col·lectius més vulnerables davant la COVID-19. Tal com ha informat el ministre, la vacunació s’estendrà progressivament a tota la població atenent a diferents criteris, principalment el risc per a la salut i el grau d’exposició al virus.

En aquest sentit, Martínez Benazet ha posat en relleu que Andorra compta actualment amb diferents vies per adquirir vacunes, que reforcen l’estratègia del Govern per fer front a la pandèmia, que aniran arribant al país de manera evolutiva i progressiva. Concretament, a través de la Unió Europea, França –amb la vacuna de la farmacèutica Moderna– i Espanya –amb la vacuna de Pfizer– aprovisionaran Andorra d’una manera equitativa i s’espera que les primeres dosis arribin al Principat aproximadament al mateix temps que als països veïns. En paral·lel, el Govern també compta amb el compromís per adquirir unes 26.400 vacunes AstraZeneca durant el primer trimestre del 2021, a través del mecanisme COVAX Facility liderat per l’organització internacional GAVI.

“Quanta més població estigui vacunada, abans acabarem amb la transmissió del virus i abans podrem sortir de la pandèmia i tornar a la normalitat”, ha afirmat el responsable de la cartera de Salut. En tot cas, Joan Martínez Benazet ha emfatitzat que el procés de vacunació s’ha de concebre com a un procés evolutiu: “no és un procés de vacunació que comença un dia concret i acaba a final de mes, sinó que és un procés que durarà uns mesos fins que tinguem gran part de la població vacunada. Serà progressiu”.

Pel que fa a les festes de Nadal, Martínez Benazet ha recordat la importància de seguir les mesures i protocols per reduir el risc de transmissió del coronavirus SARS-CoV-2 durant les celebracions i trobades. Així, el ministre s’ha referit, entre d’altres, a la recomanació “de no barrejar masses bombolles de convivència” o dur a terme un màxim de dues reunions. A més, el titular de Salut ha posat en relleu que “les persones amb símptomes respiratoris s’han d’abstenir de fer interacció social i s’han de posar en contacte amb el seu metge referent o el sistema sanitari”.

Actualització sanitària de la COVID-19

El Govern informa que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 7.875 persones –7.018 corresponen a la segona onada–. Es registren un total de 7.318 altes des de l’inici de la pandèmia, de les quals 6.514 són de la segona onada. El total de defuncions fins a la data és de 83.

Actualment hi ha 474 casos actius: 15 persones resten ingressades a planta i 3 a l’UCI, dues de les quals amb ventilació mecànica. A la planta COVID-19 habilitada al Cedre no hi ha cap resident ingressat. Finalment, pel que fa a la població escolar, 25 aules estan sota vigilància activa –7 total i 18 parcial– i 30 en vigilància passiva.

Més d’un centenar d’empreses s’acullen als ajuts al lloguer

El Govern ha fet efectius 103 ajuts al lloguer per a empreses dels sectors més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia de SARS-CoV-2, el que suposa el 89% de les demandes presentades. La resta estan en procés de revisió perquè els demandants no han aportat tota la informació necessària.

El decret, aprovat el mes d’octubre, suposa un ajut directe per als sectors de l’oci nocturn, les agències de viatges, els parcs infantils d’interior i els bars i cafeteries. L’import assumit pel Govern fins aquest dilluns per aquest centenar d’ajuts és de 90.804 euros.

El programa d’ajudes es divideix en tres categories segons el percentatge de l’import de lloguer o quota hipotecària que es pot cobrir. El percentatge més alt d’ajut, del 75%, va destinat als sectors tancats, és a dir l’oci nocturn i els parc infantils d’interior. També s’hi poden acollir els bars i cafeteries que dediquin el seu negoci exclusivament a aquesta activitat, però, en aquest cas s’aplica només als dies de tancament parcial amb motiu de les mesures addicionals aprovades.

El segon percentatge, corresponent a un ajut del 50% s’adreça als comerços o negocis d’agències de viatges en dedicació exclusiva. Malgrat que és un sector que no ha de restar tancat, des de l’Executiu es considera que el seu nivell de negoci s’ha vist reduït de manera substancial des de l’inici de la crisi.

Finalment, es preveu un ajut del 25% del preu de lloguer per aquells bars i cafeteries que no es dediquen a aquest negoci de manera exclusiva. En queden exclosos els allotjaments turístics i els centres comercials que tinguin un bar o cafeteria com activitat complementària.


Autor: Redacció


#andorra #vacuna


#andorra #vacuna





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...