Notícies més llegides




Tarragona


Tarragona

Més de 862 nous llocs de treball gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de 'la Caixa' a Tarragona

Tarragona  -  06/02/2020  -  15:52

La línia d’autoocupació creix també amb la creació de 68 microempreses a Tarragona que han posat en marxa persones en risc d’exclusió social amb actitud i capacitat emprenedora




El programa d’integració laboral de ”la Caixa”, Incorpora, es renova per catorzè any consecutiu a Tarragona, amb un balanç positiu de l’any anterior. El 2019, es va facilitar la creació de 862 llocs de treball per a persones vulnerables. Això ha estat possible gràcies a la implicació de 332 empreses i 13 entitats socials de Tarragona en aquest projecte de responsabilitat social.

En total, es van facilitar 36.803 llocs de treball per a persones vulnerables a través d’Incorpora de ”la Caixa” al llarg del 2019, un 13 % més que l’any passat. Això ha estat possible gràcies a la implicació de 13.613 empreses i 482 entitats socials.

A Tarragona, de les 862 insercions fetes, la meitat exactament han estat de dones, i la meitat d’homes (431 de cada). A més, 309 de les insercions han estat de persones amb alguna discapacitat, i 553 de persones en risc o situació d’exclusió.

”la Caixa” acaba de renovar l’acord de col·laboració per desenvolupar el programa Incorpora amb 137 entitats socials de Catalunya dedicades a la integració laboral de persones amb dificultats especials per trobar feina. En concret, a Tarragona són 13 les entitats col·laboradores amb el programa: Aprodisca, Baix Camp, Onada, Sta. Teresa Del Vendrell, Ecom Tarragona, Ginac, Intermèdia Tarragona, Fundació Gentis, Fundació Pere Mata, Formació i Treball Tarragona, Projecte Home Tarragona, Actua Sccl. A més, a nivell estatal també s’ha renovat amb Creu Roja, que també desenvolupa les seves activitats a Tarragona.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas, centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, desocupats de llarga durada i exreclusos, entre d’altres.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: «El programa Incorpora segueix creixent any rere any. Més enllà del nombre d’insercions laborals, un dels grans mèrits del programa és que cada participant es converteix en agent del seu propi canvi. Aconseguir feina va molt més enllà d’un contracte. Cada història de superació és fruit del treball en equip de la nostra xarxa d’entitats socials, en la qual els tècnics tenen un paper clau, acompanyant personalment cada usuari».

Incorpora té com a objectiu que les persones siguin agents del seu propi canvi per sortir de situacions difícils, i ho fa a través de l’ocupació com a forma d’inserció social. Per això, basteix ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral amb la finalitat de crear un clima d’entesa i col·laboració entre totes dues parts que redundi en oportunitats per a les persones que més ho necessiten.

Incorpora desenvolupa des del 2016 una línia d’autoocupació. Gràcies a aquesta iniciativa, persones en risc d’exclusió social amb actitud i capacitat emprenedora i amb idees de negoci participen en una nova forma d’integrar-se en el mercat laboral, amb la qual poden augmentar les seves possibilitats de superar la seva situació de vulnerabilitat. Incorpora ha dissenyat per a ells itineraris personalitzats i els ha facilitat formació i acompanyament perquè puguin desenvolupar el seu pla d’empresa. El 2019 es van crear 68 noves microempreses a Tarragona.

Xarxa de suport integral

Incorpora dona suport holístic al participant. Els tècnics constitueixen una figura essencial per al programa per la seva atenció personal. D’ells depèn l’èxit tant de la persona contractada com de l’empresa contractant. A tot Espanya, s’ha creat una xarxa amb 1.207 d’aquests professionals.

La inserció de cada persona en el mercat laboral constitueix un procés personalitzat que inclou actuacions simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que fan els tècnics d’inserció laboral s’inclouen la prospecció d’empreses, el seguiment del procés de formació de la persona beneficiària, l’acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que puguin sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de la col·laboració de noves empreses en el programa.


Autor: Redacció


#tarragona #lacaixa


#tarragona #lacaixa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...