Notícies més llegides



La Selva


Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari celebra el primer Ple Infantil de la legislatura

La Selva  -  12/12/2019  -  17:48

Els membres del Ple Infantil de Sant Hilari escullen el projecte de "Creació de Colònies de Ratpenats"


Ple Infantil de Sant Hilari

Ple Infantil de Sant Hilari



El Consell d'Infants Municipal ha celebrat aquest dimecres 11 de desembre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Hilari, el primer Ple Infantil d'aquesta legislatura, per debatre i sotmetre a votació els projectes medi ambientals que treballaran els alumnes de 5è i 6è del municipi durant aquest curs escolar.

El Consell d'Infants Municipal és un dels òrgans de participació més consolidats al municipi i està format per tots els alumnes de 5è i 6è del Col·legi Sant Josep i de l'Escola Guilleries. D'entre tots, els mateixos alumnes han escollit els 13 "regidors" que conformen el Ple d'Infants Municipal, com a representants de tots els nens i nenes del Sant Hilari. Aquests representants són: la Carla Pérez, en Guillem Reixach, l'Èlia Gallart, l'Achraf Laaouni, la Salma Bellaiel, la Queralt Rotllant, en Guillem Rodríguez, la Duna Mayorgas (Erola Rotllant), en Pep Rojas, en Jordi de Buen, la Maria Raset i l'Ayoub Alilich, que actuaran com a Regidors Infantils, i l'Adonis Bravo que ha estat escollit com a Alcalde.

Abans d'iniciar la sessió, el Regidor de Participació Ciutadana de Sant Hilari Jordi Moragas, ha destacat la importància de donar veu també als més joves del municipi i d'inculcar-los el dret dels ciutadans de participar de les decisions del municipi. Per la seva banda, la Regidora d'Educació Georgina Vilà, ha valorat la implicació de les escoles en el projecte i ha animat als representants a defensar les seves propostes i a consensuar-ne una a través del diàleg, el debat i la votació.

El Consell d'Infants Municipal fins ara ha estat treballant els 4 projectes de biodiversitat que s'han proposat des de la regidoria de medi ambient, i que en aquest Ple s'han sotmès a votació, per acabar escollint-ne només un. Abans però, el regidor Jordi Rotllant ha explicat cadascun d'aquests projectes, que mantenen en comú l'aposta per afavorir l'equilibri natural al nostre entorn. Les temàtiques proposades eren: Caixes niu per insectívors, Colònies de ratpenats, Jardins Florals per insectes i Espai Natural a la depuradora.

En iniciar la sessió plenària, l'alcalde Infantil ha agraït la presència dels assistents que omplien la Sala de Plens i ha donat pas a què cada classe exposés els motius del projecte que consideressin més idoni. Els regidors han detallat les seves propostes, han explicat el perquè en demanaven el vot i han defensat les corresponents argumentacions, denotant la bona feina feta fins ara, a les escoles. Finalment, s'han produït les esperades votacions, que han proclamat com a projecte guanyador la creació de colònies per ratpenats.

Una vegada conegut el projecte guanyador, els alumnes de 5è i 6è del municipi hauran de treballar i elaborar una proposta adequada a les necessitats del municipi, que permeti implementar una colònia de ratpenats a Sant Hilari que ens acosti un xic més a l'equilibri natural que tant volem.

D'aquesta manera, Sant Hilari Sacalm es convertirà en municipi pioner pel que fa a la creació de colònies de ratpenats en benefici de l'equilibri natural, i tot plegat, gràcies a la feina, implicació i participació dels infants del municipi.


Autor: Redacció


#santhilari


#santhilari





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...