Notícies més llegides




Lleida


Lleida

Jornada de l’IMO per enfortir el potencial de les persones per a la seva inserció laboral

Lleida  -  27/11/2019  -  15:23

Aquest dimarts s’ha fet una jornada sobre el programa Ubicat, subvencionat pel SOC, amb una dinàmica de networking que ha comptat amb empreses del territori, per donar eines i posar en pràctica el discurs en la recerca i l'entrevista de feina




L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí ha organitzat aquest dimarts una jornada a la Llotja sobre el programa Ubicat, que ha portat per títol “Empoderament i networking: construeix la teva millor versió”. L’IMO desenvolupa per segon any el programa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), que beneficia unes 150 persones que es troben en situació de recerca de feina. El programa Ubicat els permet seguir un itinerari d’orientació laboral durant tot l’any.

La jornada, que es va fer a la Llotja, ha tingut com a objectiu enfortir el potencial de la persona envers la inserció laboral, donar eines i posar en pràctica el discurs a l’hora de presentar-se en un procés de selecció per una a oferta de feina. L’activitat va comptar amb 12 empreses del territori que hi han participat. Això va generar la dinàmica “Practica la teva millor versió en un context real” entre empreses i les persones que busquen feina en què es va poder simular entrevistes. D’aquesta manera, responsables de recursos humans de diverses empreses van valorar el talent i les competències de les persones candidates i els podria dur a una entrevista per obtenir un lloc de treball.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, va assistir a l’obertura de la jornada, amb la cap de nous projectes d’ocupació i innovació del SOC, Marta Cañellas. Campos ha remarcat la importància de conèixer el procés de recerca de feina i tenir les eines adients per planificar, dur a terme i fer el seguiment en aquest procés i ha reiterat l’oferta d’assessorament i d’informació de l’IMO.

La xerrada “Claus pràctiques per potenciar la teva motivació i resiliència en el procés de recerca de feina", a càrrec del Manel Fernàndez, expert facilitador de processos de canvi, va iniciar el programa, seguit de la Taula d’experiències Ubicat. En aquesta taula hi van participar tècniques d’orientació i usuàries del programa, que van compartir amb les persones assistents les seves vivències en aquest àmbit. Li va seguir el taller “Construeix el teu discurs de networking en la recerca de feina”, amb Rosaura Alastruey, experta en networking professional, qui també va dirigir, amb professionals de l’IMO, la dinàmica “Practica la teva millor versió en un context real”.

Abans d’iniciar al jornada, es va instal·lar un punt de recollida del Banc d’Aliments, que sumarà en el Gran Recapte d’Aliments celebrat el cap de setmana.

El programa Ubicat es caracteritza perquè personalitza l’atenció a les persones demandants i té en compte les seves competències dins el diagnosi del procés orientador. Un dels eixos de treball és potenciar la pro activitat de les persones participants i acompanyar-los durant el procés amb un assessorament continuat. En els dos anys que porta en marxa ha atès 154 persones i ha gestionat 72 insercions laborals. S’hi ha preinscrit 519 i ha concertat 18 visites a empreses. A més, té 9 persones en pràctiques.


Autor: Redacció


#lleida


#lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...