Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Comencen les actuacions per incorporar la tecnologia LED en prop de 700 punts d’enllumenat de la ciutat

Actualitat Girona  -  09/08/2019  -  16:29

La setmana vinent està previst que s’actuï al passeig de Canalejas i a la pujada de la Creu de Palau


Canvi llums rambla Xavier Cugat

Canvi llums rambla Xavier Cugat



L’Ajuntament de Girona ha començat les actuacions per substituir prop de 700 punts de llum de la ciutat per noves unitats amb tecnologia LED. La setmana passada es van canviar 50 il·luminacions de l’avinguda de la Font de la Pólvora i 20 de la pujada del Primer de Maig i avui s’acabaran d’instal·lar les 34 llums noves a la  rambla de Xavier Cugat.

Dins dels treballs previstos per aquest estiu, dilluns vinent s’iniciaran les tasques per col·locar les noves lluminàries en 15 punts del passeig de Canalejas i en 9 punts de la pujada de la Creu de Palau. Totes aquestes actuacions –excepte la de la pujada de la Creu de Palau- formen part del primer lot del contracte de subministrament i instal·lació de 694 lluminàries de tecnologia LED en l'enllumenat públic exterior del municipi de Girona, que es va adjudicar el passat mes de març a l’empresa Etra Bonal SA per un import de 103.162,93 euros (IVA inclòs). 

També formen part d’aquest primer lot 124 punts de llum de la zona carrer de Reggio Emilia –inclou el mateix carrer de Reggio Emilia i els carrers de la Riera de Mus, del Riu Cardener, d’Albi, del Riu Brugent, del Riu Freser, de la Riera d’Osor, de la Riera d’Oix, de la Riera de Llémena i de la Riera de Marroc-; 23 unitats de la plaça de l’Assumpció, i 92 punts de llum de la zona de la carretera de Taialà –inclou la mateixa carretera de Taialà i els carrers de Sant Medir, de la Torre de Taialà, de la Riera Rimau, d’Andalusia, de la Torre del Cerdà, del Cadí, de la Serra Alta, de Josep Maria Prat i Roca i de Modeguera Gran-, que se substituiran en les properes setmanes. Cal assenyalar que alguns dels punts de llum del carrer de Reggio Emilia es canviaran en el marc de les obres de reforma de la cruïlla d’aquesta via amb el carrer del Riu Cardener.

De cara als propers mesos, es faran els canvis en 35 aplics fluorescents de la vorera est de la Gran Via de Jaume I; en 57 lluminàries de l’avinguda de Montilivi, el carrer del Mas Barril i el carrer del Pic de la Dona –al voltant de l’estadi de Montilivi-; en 104 lluminàries a l’avinguda de Lluís Pericot –inclou la plaça dels Països Catalans i els carrer de Josep Ametller i Viñas, del Castell de Peralada, del Castell de Requesens de Sant Hipòlit i de la Pica d’Estats i la rotonda de Lluís Pericot-, i en 131 punts de llum a la zona del Mas Barril i de Mas Abella –inclou els carrers de Mas Abella, del Tretzevents, del Puigpedrós, el carrer del Roc de Frausa, de Roca Colom, del Mas Barril, de l’Albera, del Comanegra i de la Riera Palagret. Aquests treballs, més els de la pujada de la Creu de Palau, formen part del lot 2 del contracte, que es va adjudicar també el mateix mes de març a l’empresa Etra Bonal SA per un import de 110.785,89 euros (IVA inclòs).

“Apostem per un model de ciutat sostenible i eficient, que vetlli per a la incorporació dels avantatges que aporten les noves tecnologies en els diferents àmbits de la vida pública. La substitució de les lluminàries d’aquesta actuació, que estan repartides per diferents barris de la ciutat, per nous elements LED suposa una millora en l’eficàcia i les prestacions dels nous elements instal·lats i significa un estalvi energètic i econòmic, alhora que s’uniformitza la il·luminació i augmenta la percepció de llum per part de la ciutadania”, ha subratllat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

La xarxa d’enllumenat públic exterior del municipi de Girona està formada actualment per 21.568 punts de llum en 279 escomeses. En els darrers anys totes les lluminàries que s’han anat instal·lant, ja fos per noves actuacions o per substitució de lluminàries existents, han estat de tecnologia LED. Fins ara, la xarxa d’enllumenat comptava amb 2.144 punts de llum amb lluminàries de tecnologia LED xifra que representava un 9,95% dels punts de llum instal·lats. Amb els 694 nous punts LED que formen part de les últimes actuacions, aquesta xifra pujarà fins als 2.836 llums LED i el percentatge augmentarà fins al 13,15% del total.

La tecnologia LED és més sostenible que la que hi havia fins ara i permetrà millorar el rendiment de les instal·lacions, ja que redueix el consum elèctric. De fet, amb els canvis previstos, es preveu un estalvi energètic de 396.716 kWh/any, xifra que representa un estalvi ambiental de 106 tones de CO2 a l’any i un estalvi econòmic de gairebé 60.000 euros anuals

Aquesta actuació està inclosa dins del el programa d'ajudes per a la renovació de les instal·lacions d'enllumenat exterior municipal mitjançant la concessió d'un préstec reemborsable en 10 anys de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE ).


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...