Notícies més llegides





+ Notícies


Barcelona

Desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori violent de rellotges de gamma alta a Barcelona

+ Notícies  -  18/07/2019  -  16:53

Els investigadors creuen que els autors dels robatoris podrien haver venut part dels rellotges a l'estranger


Mossos

Mossos



Els Mossos d'Esquadra han desarticulat aquest dijous un grup criminal que es dedicava de manera reiterada i professional a robar de forma violenta rellotges de luxe a la via pública de Barcelona.

La investigació policial, dirigida pel jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, ha culminat avui amb la detenció d'11 membres d'aquest grup criminal establert a la ciutat i la pràctica de diverses entrades judicials als domicilis, on s'ha pogut recuperar una gran quantitat de rellotges de luxe d'alt valor econòmic i una important suma de diners en efectiu.

El dispositiu és fruit d'una investigació que es va iniciar el mes novembre de 2018 a partir d'un robatori amb violència que va tenir lloc a Barcelona i en el qual els autors van sostreure a la víctima un rellotge d'alta gamma amb el mètode de l'estrebada. Les primeres investigacions van permetre identificar a tres dels quatre autors. A partir d'aquí, el Grup de Multireincidents de Barcelona va seguir treballant per determinar la vinculació dels lladres amb els diferents robatoris violents de rellotges de luxe que s'estaven produint a Barcelona, identificar els seus autors i demostrar la seva pertinença a un grup criminal.

La investigació ha conclòs que els autors dels robatoris de rellotges d'alta gamma formaven part d'un grup criminal que actuava de forma reiterada i professional amb l'objectiu d'aconseguir el rellotge de la víctima, majoritàriament turistes amb cert poder adquisitiu.

Després dels robatoris, els autors intentaven donar sortida als rellotges de manera ràpida al mercat internacional a través d'intermediaris ubicats a l'estranger.

Els autors actuaven amb identitats falses i eren itinerants

Per cometre els robatoris empraven la violència en la majoria dels casos i actuaven a qualsevol hora del dia o la nit, normalment en grup però també en solitari si tenien l'oportunitat. Abans d'assaltar la víctima, li feien un seguiment fins que aquesta arribava a un lloc oportú on cometre el delicte, habitualment un carrer estret o fosc i que els permetés una fugida ràpida. Immediatament corrien cap a un dels nombrosos domicilis que tenien repartits per diferents punts de la ciutat i allà guardaven el rellotge sostret per anar a cercar una nova víctima i seguir robant.

Els autors dels robatoris actuaven amb diferents identitats i de vegades amb documentació falsa. A més a més, la investigació ha determinat que eren itinerants i, un cop havien acumulat gran quantitat de diners a partir de la venda dels rellotges sostrets, viatjaven a altres ciutats europees.


Autor: Redacció


#barcelona


#barcelona






Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...


alt - Pedro Sánchez / PSOE

Carles Enric

¿Los socialistas, los nuevos franquistas de España?

El socialismo de Sánchez es la versión del S.XXI de las políticas de Franco...