Notícies més llegides



La Selva


Maçanet de la Selva

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva inicia una nova etapa destinant més recursos a la via pública

La Selva  -  02/07/2019  -  18:02

El municipi de Maçanet consta de 45,21 quilòmetres quadrats entre les urbanitzacions, el nucli i els veïnats


Ajuntament de Maçanet de la Selva

Ajuntament de Maçanet de la Selva



L'Ajuntament de Maçanet de la Selva inicia una nova etapa dotant de més recursos la via pública. Així ho ha confirmat aquest dimarts al migdia la nova alcaldessa de la població, Natàlia Figueras. El terme municipal de Maçanet de la Selva consta de 45,21km² repartits entre les urbanitzacions -Maçanet Residencial Park, Montbarbat i Mas Altaba-, el nucli i els vuit veïnats. Aquesta gran extensió del territori fa que la neteja de la via pública es converteixi en un repte majúscul.

El dimensionament actual de la brigada municipal no permet satisfer les necessitats del territori i, per tant, s'han de buscar fórmules per equilibrar la dimensió territorial amb la capacitat real de treball.

Actualment, el nou equip de govern està planificant una actuació coordinada per iniciar un pla de xoc que permeti arribar a tots els racons del municipi. Aquestes actuacions, tal com ha avançat Figueras, està previst que s'iniciïn la setmana vinent.

L'alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, ha explicat que "aquesta planificació implicarà en alguns casos la contractació de serveis externs que aportaran recursos materials i personals per poder desenvolupar el pla de xoc". En aquest sentit, Figueras ha assenyalat que "es tracta d'una actuació de curta durada i de gran impacte que ha de ser l'inici d'una nova forma de veure la neteja de la via pública, on tots hi tenim la nostra part de responsabilitat".

Entre les actuacions previstes hi ha la utilització d'un camió escombradora de gran capacitat per fer una neteja mecànica de les urbanitzacions; la neteja a pressió de tots els contenidors i sanejament de l'entorn; el desbrossament d'herbes de les voreres amb un raspall metàl·lic (escombradora) o de forma manual (desbrossadora) on no sigui possible mecànicament; la revisió de la situació i l'estat de les papereres per millorar-ne l'estat i posar-ne de noves on es valori necessari; la neteja a pressió de les voreres, especialment a les cantonades, a l'entorn de les papereres i aquelles més afectades per les deposicions d'orenetes i la neteja a fons de vials senyalitzant prèviament la retirada de vehicles per facilitar la feina dels equips de neteja.

Una vegada finalitzat el pla de xoc, que es realitzarà a tot el terme municipal, es valoraran les necessitats detectades i els potencials observats per tal de fer una planificació dimensionada amb l'objectiu de fer front a la neteja de la via pública d'una forma eficient.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...