Notícies més llegides



La Selva


Blanes

La caravel·la 'Nao Victoria' visitarà Blanes per commemorar els 500 anys de la Primera Volta al Món

La Selva  -  03/06/2019  -  16:19

La rèplica del vaixell capitanejat per Magallanes i Elcano obrirà les seves cobertes al públic del 5 al 9 de juny


Nao Victoria

Nao Victoria



Tot a punt al Port de Blanes per rebre la 'Nao Victoria', l'única rèplica de l'embarcació que va donar la Primera Volta al Món (1519-1522). Amb motiu del V Centenari de l'aventura més important de la història de la navegació, la 'Nao Victoria' està realitzant una gira internacional que inclou una aturada -del 5 al 9 de juny- a Blanes.

La presència d'aquesta mítica embarcació al port blanenc permetrà conèixer en quines condicions van viatjar les persones que formaven part de l'expedició liderada per Magallanes i Elcano. El viatge de la 'Nao Victoria' va durar prop de tres anys i es van fer 32.000 milles nàutiques (78.000 quilòmetres), una fita extraordinària si tenim en compte que els fets van ocórrer fa mig mil·lenni.

Els visitants tindran l'oportunitat de gaudir d'una fidel rèplica de 26 metres d'eslora i 7 metres de màniga, de pi i roure. I a més, també podran baixar a la bodega i experimentar com viuen els homes i dones que actualment formen part de la tripulació. Després de la seva estada al Port de Blanes, la 'Nao Victoria' seguirà navegant per aigües internacionals en direcció a Sète (França).

Fita històrica

La 'Nao Victoria' va marcar un punt d'inflexió en la història de la navegació, ja que per primera vegada es va poder conèixer les dimensions del món. De fet, tant aquesta fita com la de Cristòfor Colom van servir per demostrar que la Terra era rodona, una teoria que aleshores no estava confirmada.

L'expedició encapçalada per Fernando de Magallanes estava formada per 5 vaixells i 243 tripulants, i un 10 d'agost del 1519 van començar l'aventura des de Sevilla. Precisament la capital andalusa va ser el lloc escollit per presentar la rèplica de la 'Nao Victoria'. Concretament, va ser durant l'Exposició Universal de Sevilla (1992).

Després de creuar tres oceans i de descobrir illes i arxipèlags, l'únic vaixell supervivent de l'embarcació va començar el seu viatge de tornada comandat per Juan Sebastián Elcano. El 8 de setembre de 1522, 18 homes van tornar a Sevilla tot completant la Primera Volta al Món.


Autor: Redacció


#blanes


#blanes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...