Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Municipis i Generalitat es reuneixen a l'Ajuntament de Girona per treballar el Pla de mobilitat de l'àrea urbana

Actualitat Girona  -  08/05/2019  -  15:19

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha reunit avui amb representants de deu ajuntaments del territori gironí i de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona




L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president del Comitè Executiu del Consorci ATMG, Pere Saló, s'han reunit aquest matí amb alcaldes, regidors i diversos tècnics municipals dels ajuntaments de l'àrea urbana de Girona amb l'objectiu de redactar un Pla de mobilitat conjunt. La iniciativa implicaria els municipis de Girona, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Llambilles, Quart, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Vilablareix.

La trobada ha tingut lloc avui a les 11.30 h a la Sala de Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona i ha permès posar sobre la taula la voluntat de tots els consistoris gironins presents a la reunió en relació amb la mobilitat interurbana, marcar pautes de coordinació i establir les bases per a un calendari de treball.

La proposta que s'ha debatut avui busca posar solució als reptes comuns que afronten els deu municipis veïns en matèria de mobilitat, una situació que es va posar de manifest en la sessió de la Taula de Mobilitat del dia 13 de febrer de 2019. En aquell moment, els diversos ajuntaments van donar suport a la possible creació d'un pla conjunt per a tots aquells municipis de l'àrea urbana de Girona amb mobilitat íntimament interdependent.

En aquest sentit, el pla tractaria qüestions com la xarxa de vies ciclables, els camins per a vianants, el transport públic, l'organització dels espais d'aparcament, les bones pràctiques en el forment de la mobilitat sostenible, activa i segura, o la redacció de la normativa municipal relativa a la circulació de taxis o de vehicles de mobilitat personal.

Els plans de mobilitat urbana (PMU) són el document bàsic que permet configurar les estratègies de mobilitat sostenible dels municipis de Catalunya. El PMU actual de Girona es va aprovar el 14 de desembre de 2015 i és vigent fins al 2020.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...