Notícies més llegides




+ Notícies


Martorell

La Fura dels Baus eclipsa amb diables enxarxats i foc el macroespectacle de la llegenda del Pont del Diable de Martorell

+ Notícies  -  21/04/2019  -  09:19

La representació aplega uns 4.500 espectadors en els dos passis gratuïts


Acn

Acn



La Fura dels Baus ha enlluernat el públic amb la recreació de la llegenda del Pont del Diable de Martorell aquest dissabte a la nit davant d'uns 4.500 espectadors. El macroespectacle ha arrencat amb un Seat Fura de l'any 1981 orbitant al voltant de l'icònic pont. Amb tot, un dels punts àlgids de la funció l'ha protagonitzat una xarxa de diables que amb foc han entusiasmat els assistents. "No s'ha fet mai, és brutal", ha exclamat el director artístic, Carlus Padrissa. En la funció, hi ha participat un centenar d'artistes, entre ells, Quico Palomar, que ha liderat el fil musical. La vuitena edició, emmarcada en la Fira de la Primavera, ha celebrat dos passis gratuïts.

La Fura dels Baus ha reinventat la llegenda del Pont de Martorell conservant els orígens però introduint aspectes crítics de la societat actual, com són els efectes negatius de la contaminació i l'aposta per la sostenibilitat. L'espectacle ha començat amb el diàleg de la senyora Vella i el Diable, que han alertat dels perills de la pol·lució. Així, el cèlebre pont s'ha convertit en el símbol del progrés insostenible, segons ha explicat el director artístic. Tot seguit, un Seat Fura s'ha enlairat des de sota del pont i, amb els diables penjant, ha orbitat per marxar cap al planeta Mart per l'alta contaminació que pateix el planeta Terra. D'aquesta manera, la Fura ha homenatjat la factoria de vehicles i el municipi.

"Si badem haurem d'anar a viure a Mart, que també destruirem, el més important és respectar on habites, hem de remar en la mateixa direcció", ha dit Padrissa. "És un espectacle que va per la Terra, pel riu i també per l'espai perquè travessa el pont i volen", ha precisat el director artístic. En l'espectacle, hi ha participat un centenar d'artistes, d'uns 200 professionals que han fet possible el muntatge, entre els quals dos gats il·luminats que han ballat al costat dels membres que prèviament havien col·locat caixes damunt del pont amb paraules com 'odi', 'xenofòbia', 'violència' i 'opressió', entre d'altres.

A més, l'artista Quico Palomar, un dels cantants històrics de la companyia, ha tocat diversos temes com a solista durant l'actuació. També hi ha participat elements del bestiari tradicional, com els gegants. Ara bé, un dels moments més aclamats i aplaudits pel públic ha estat quan novament prop d'una trentena de diables, enxarxats, han fet equilibris i han encès el foc mentre volaven al voltant del pont. Així s'ha posat el punt final a la funció, que s'ha repetit per segona vegada al cap de mitjà hora. El primer passi l'han vist unes 3.000 persones, mentre que el segon, unes 1.500, segons els organitzadors.


Autor: Acn


#seat #martorell #furadelsbaus


#seat #martorell #furadelsbaus





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...