Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

Cap Roig Festival reuneix a les principals estrelles internacionals i nacionals del moment

+ Notícies  -  01/03/2019  -  17:07

Maluma, Sting i Liam Gallagher encapçalen el prestigiós cartell de la 19ena edició del Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper's Live amb l'impuls de la Fundació Bancària "la Caixa" i CaixaBank. L'ídol juvenil de la música llatina urbana serà l'encarregat d'inaugurar aquesta nova edició el dissabte 12 de juliol


Presentació Festival de Cap Roig

Presentació Festival de Cap Roig



Avui s'ha presentat la dinovena edició del Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper's Live amb l'impuls de la Fundació Bancària "la Caixa" i CaixaBank. La presentació del cartell ha tingut lloc a CaixaForum Girona amb la participació d'Anna Colomer, directora de CaixaForum Girona; Josep Ollé, director de Palau Macaya i dels Jardins de Cap Roig; i de Juli Guiu, president de Clipper´s Live i director del Festival de Cap Roig. Prèviament també s'ha presentat a l'imaginCafé de Barcelona, amb la presència del director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró; la directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau; i del president de la promotora Clipper's Live, Juli Guiu, director del Festival.

En el transcurs de l'acte, l'organització ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 12 de juliol i fins el 21 d'agost, ompliran amb la seva música l'escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant del mar, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras. També s'ha fet entrega de la quantitat recaptada (13.000 Euros) en el concert solidari del 2018, que va ser el d'Antonio José, a la Fundació TRESC, de Palafrugell.

Prèviament a Barcelona, el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, ha subratllat el "compromís" de l'entitat amb el respecte de l'entorn de Cap Roig: "El festival, el Castell i els Jardins són els tres elements que defineixen Cap Roig. Millorar, transformar i fer créixer aquest paisatge emblemàtic ha estat l'objectiu de "la Caixa" des que el 2011 va passar a fer-se'n càrrec". En aquell moment, ha afegit, "en el context d'una greu crisi financera, el Castell de Cap Roig era un edifici malalt, tancat al públic i en desús. Fins ara, s'han invertit molts esforços, 7 milions d'euros i, a més a més, s'ha optat per potenciar i donar relleu internacional al Festival. Vam entendre que era això el que desitjaven la majoria dels ciutadans, perquè permetia impulsar l'activitat i dinamitzar l'economia de les comarques de Girona", ha
precisat.

Per la seva part, la directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau, ha destacat que "CaixaBank reforça la seva presencia al Festival de Cap Roig amb la intenció de recolzar un projecte consolidat i, juntament amb "la Caixa", augmentar la seva aportació al desenvolupament cultural i a l'impacte econòmic que el Festival ha generat durant els últims anys. "Amb aquesta major presència -ha assenyalat Martínez Gistau-, "també complim amb el vostre compromís com entitat financera de proximitat amb les persones i amb el territori, en aquest cas amb les comarques de Girona, i amb tots els nostres grups d'interès perquè, d'alguna manera, també puguin sentir-se part del Festival".

El director del Festival, Juli Guiu, s'ha mostrat molt satisfet pel cartell presentat aquest any. "Tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició, hem aconseguit reunir grandíssimes estrelles internacionals, nacionals i catalanes en un cartell amb 25 nits extraordinàries. Continuem apostant pel ja consolidat Cap Roig Mini i seguim i seguirem potenciant la nit solidària que aquest any coincideix amb la clausura del festival a càrrec d'Ainhoa Arteta amb
un gran recital d'àries amb la Giorquestra. A més a més, afegir que continuem amb l'eclecticisme que ens caracteritza per arribar al màxim número de públic possible".

Cartell de primer nivell amb destacats artistes nacionals i internacionals Una gran varietat d'estils musicals que van des del pop més local al rock més internacional passant per la música urbana ompliran les nits d'estiu del festival.

El concert inaugural serà el 12 de juliol a càrrec d'un dels artistes de més impacte en la música urbana i ídol juvenil de masses: Maluma. L'artista arriba per primera vegada a Cap Roig després d'un 2018 ple d'èxit. Ha batut els seus propis rècords en exhaurir les entrades en tots els seus concerts al voltant d´Estats Units i Europa.

La clausura del Festival de Cap Roig, el 21 d’agost, anirà a càrrec de la soprano Ainhoa Arteta, en una vetllada molt especial. Arteta estarà dirigida pel mestre Andrés Salado i acompanyada per la formació Giorquestra, composta per 74 músics. Junts oferiran un recorregut per algunes de les àries més reconegudes de la història de l'òpera, en una nit inoblidable que a més a més es convertirà en el projecte solidari del festival d'aquesta edició. Gràcies a la col·laboració de "la Caixa", CaixaBank i Clipper's Live, una part de la recaptació del concert d' Arteta anirà destinada a l'associació AcompanyArt, entitat de la zona que treballa amb la finalitat de convertir l'ambient d'atenció sanitària infantil en un entorn més càlid i acollidor als ulls i a l'experiència dels més petits.

El primer cap de setmana del festival es tancarà amb l'actuació de Nile Rodgers & Chic, sens dubte llegenda viva de la música. Compta amb un ampli llegat com a compositor, productor, arranjador i guitarrista i ha treballat amb artistes com David Bowie, Diana Ross o Madonna. Les seves innovadores col·laboracions en els últims anys amb Daft Punk, Avicii o Disclosure reflecteixen l'avantguarda de la seva música actual.


Autor: Redacció


#caproig #caixabank


#caproig #caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...