Notícies més llegides




Política


Girona

Veray critica la manca de previsió de l'equip de Govern en la planificació de la plantilla de Policia Municipal

Política  -  11/01/2019  -  21:27

Recorda que "des del grup municipal del PPC de Girona portem 15 anys demanant en cada ple de pressupostos de l'Ajuntament que s'ampliï la plantilla de la Policia Local, però a totes aquestes peticions el govern municipal n'ha fet un cas omís"


Concepció Veray

Concepció Veray



La portaveu del grup municipal del Partit Popular Català a l'Ajuntament de Girona i cap de llista del partit en les properes eleccions municipals del mes de maig, Concepció Veray, ha reaccionat avui al Pla de reorganització de la Policia Municipal que ha presentat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, criticant "la manca de previsió de l'equip de Govern en la planificació de la plantilla de Policia Municipal". Així mateix, Veray ha recordat que "la prejubilació dels policies municipals als 59 anys és una demanda llargament reivindicada per aquest cos i, per tant, Marta Madrenas la coneixia perfectament i no hauria de mostrar-se tan sorpresa per la signatura d'un decret per part del Govern d'Espanya en aquest sentit". "Per tant, el problema d'ara no és causat perquè un nombre important d'agents hagin demanat ja la prejubilació sinó, reiterem, per la manca de previsió i d'inversió pressupostària, perquè si hagués existit, no caldria esperar fins al mes de juny per tenir cobertes aquestes places", ha sentenciat.

Així mateix, Veray ha remarcat que "des del grup municipal del Partit Popular de Girona portem 15 anys demanant en cada ple de pressupostos de l'Ajuntament que s'ampliï la plantilla de la Policia Local, ja que estem per sota de les ràtios recomanades pel que fa a número d'agents que hauria d'haver-hi per habitant, argument que agafa més força ara que hem superat els 100.000 habitants a la ciutat". "Però a totes aquestes peticions el govern municipal n'ha fet un cas omís, fet que lamentem profundament, ja que si s'haguessin atès, ara no ens trobaríem amb aquest problema de manca d'efectius", ha afegit.

En relació a aquest assumpte, Concepció Veray ha anunciat que "aquest matí hem registrat una moció a l'Ajuntament -que es debatrà en el pròxim ple del dia 21 de gener- reclamant a l'equip de Govern que constitueixi i posi en funcionament de manera immediata el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Girona -com a òrgan consultiu, i amb la finalitat d'assessorament i redacció de propostes i plans d'actuació en matèria de seguretat- per tal de acomplir a la moció presentada pel PPC i aprovada en el ple del 8 de febrer de 2016". "En la moció ens marcàvem com a termini màxim per a la creació d'aquest Consell 3 mesos però la realitat avui, gairebé 3 anys després, és que segueix sense estar creat, fet que posa de manifest la manca de voluntat política de l'actual equip de Govern per donar compliment a la moció aprovada", ha lamentat.

En aquest sentit, la portaveu del grup municipal del PPC a l'Ajuntament ha posat de manifest que "el retard en la posada en funcionament d'aquest Consell va en perjudici de la millora de la seguretat a la nostra ciutat perquè es tracta d'un primer pas en el treball que hem de seguir fent tots en la definició i disseny de nous mecanismes i instruments de participació en aquest àmbit per tal que els plans preventius i de millora de la seguretat que s'elaborin s'adeqüin de la millor manera possible a la realitat i a les necessitats actuals de la nostra ciutat i els seus habitants".

Per tot plegat, Veray ha assegurat que "si el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament ja estigués en funcionament, segurament tampoc estaríem parlant ara de la manca de previsió en l'organització de la plantilla de la Policia Municipal, ja que entre tots plegats hauríem treballat en aquest assumpte". "Així doncs, amb la reclamació de l'ampliació de la plantilla des de fa 15 anys i amb la demanda de creació d'aquest Consell mitjançant la moció del 2016, queda demostrat que per a nosaltres, el PPC, la seguretat dels gironins i les gironines és una clara prioritat, mentre que Marta Madrenas, convertida en una hooligan de l'independentisme, i el seu equip de Govern només dediquen temps i recursos als assumptes que tenen a veure amb una hipotètica independència de Catalunya".


Autor: Redacció


#veray #girona #policiamunicipal


#veray #girona #policiamunicipal





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...