Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

Reconeixement a Joan Campà, l’últim Boter artesà de tot Catalunya

El Ripollès  -  20/12/2018  -  10:30

Rep el carnet de Mestre Artesà per tota una vida dedicada a l’ofici


Reconeixement a Joan Campà

Reconeixement a Joan Campà



Joan campà, veí Ripollès, va rebre ahir en el marc dels Premis Nacionals d’Artesania el carnet de Mestre Artesà Boter per la seva trajectòria en aquest camp. L’acte que es va celebrar a les 20h al Palau de la Generalitat va ser presidit per l’honorable president de la Generalitat Quim Torra acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón. L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i el Cap de l’Àrea de Serveis Econòmics i
Administració General, Josep Maria Creixans, també van assistir a l’acte per acompanyar a Campà en aquest reconeixement tan merescut.

En el decurs de la gala es van reconèixer els artesans, entitats i empreses que han destacat en la seva obra i trajectòria, i han aportat elements d’innovació i prestigi en el sector. També es van lliurar els Diplomes de Mestre Artesà corresponents a 2017 i 2018, en reconeixement al mestratge dels artesans catalans, entre els quals destaca Campà per la seva dedicació al llarg de tota la seva vida a fer de boter i cuireter.

La nissaga de la família Campà és l'última que s’ha dedicat a l’ofici de boter. En Joan va aprendre l’ofici directament del seu pare i tot i que no s’hi ha dedicat específicament, mai ha deixat de fer-ne. Des de l’any 2011 es dedica a fer tallers per aprendre a fer de Boter i Cuireter a Ripoll. Un dels objectius d’aquesta formació és que l’ofici, malgrat que és complicat, no es perdi. Campà afirma que la Botella (que així és com s’anomena correctament) és el millor recipient que hi ha perquè és ecològica, no es trenca, no contamina, és artesana i té llarga vida.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll #mestreartesa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...