Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

L'Obra Social 'la Caixa' destina aquest any prop de 60.000 euros a tres projectes que fomenten la convivència ciutadana intercultural

+ Notícies  -  25/10/2018  -  12:35

Més de 300 persones es beneficiaran directament d'aquests ajuts a projectes que impulsen l'Ajuntament de Vidreres, Càritas Diocesana de Girona i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà




Més de 300 persones que viuen principalment en zones d’alta diversitat social i cultural seran les beneficiàries directes dels ajuts que l’Obra Social ”la Caixa” ha concedit aquest any a través de 3 projectes impulsats a les comarques de Girona per l’Ajuntament de Vidreres, Càrites Diocesana de Girona i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, valorats en 58.020 euros i que fomenten la convivència ciutadana intercultural, l’èxit escolar i la igualtat d’oportunitats. En el conjunt de tot l’Estat, la suma d’aquests ajuts assoleix els 2,3 milions d’euros i el conjunt de projectes seleccionats compta amb la participació de prop de 500 professionals i 1.800 voluntaris.

La convocatòria d’Interculturalitat i Acció Social 2018 forma part del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any preveu invertir 18,5 milions d’euros en projectes que atenen diferents àmbits, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Aquesta convocatòria també pretén afavorir la interacció entre diferents col·lectius del territori amb la finalitat d’estimular la convivència ciutadana intercultural i el desenvolupament comunitari.

Por aquesta raó, es contemplen cinc grans àmbits d’actuació:

  • Convivència ciutadana intercultural, mediació i gestió de la diversitat social i cultural (34%).

  • Participació social i desenvolupament comunitari (23%).

  • Èxit escolar i implicació familiar en el procés educatiu (22%).

  • Promoció d’hàbits saludables i prevenció d’addiccions (13%).

  • Prevenció de les diferents formes de violència (8%).

INTERCULTURALITAT i ACCIÓ SOCIAL 2018 EN XIFRES

A l’hora de seleccionar els projectes per a aquesta convocatòria s’han prioritzat aquelles propostes que afavoreixen la interacció entre diferents col·lectius del territori facilitant el pas de la coexistència a la convivència, que aborden la prevenció i/o resolució de conflictes en territoris d’alta diversitat, que contemplen la capacitació de persones que actuen com a agents de canvi en la comunitat i que estimulen la participació ciutadana i la implicació i corresponsabilitat de les famílies i els propis beneficiaris en el procés educatiu.

A més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, la Fundació Bancària ”la Caixa” posa especial atenció en aquells projectes que promoguin el respecte i la dignitat de les persones, així com el sentiment de pertinença a la comunitat i la implicació personal per la cohesió social. L’apoderament de les persones destinatàries com a agents actius de canvi és determinant en el disseny, desenvolupament i avaluació de les activitats. Només així s’aconsegueix un plantejament integral que actua directament amb la persona i que té com a finalitat la promoció de la comunitat.

L’experiència de la pròpia entitat impulsora, així com la col·laboració i cooperació amb altres entitats o administracions, una gestió transparent i la pròpia viabilitat social, tècnica i econòmica del projecte per garantir la seva sostenibilitat futura han estat també aspectes determinants a l’hora de puntuar les propostes, que inclouen també la implicació de voluntariat en el 90% dels projectes seleccionats

Amb aquesta inversió, l’Obra Social ”la Caixa” retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l’actual context social.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha assenyalat que l’objectiu principal d’aquesta convocatòria és “contribuir en la construcció d’una societat més justa i socialment cohesionada”.

 

Convocatòries d’ajuts a projectes socials 2018

El Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2018 estableix sis convocatòries que es resoldran al llarg de tot l’any:

  • Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a l’Envelliment, a la Discapacitat i a la Malaltia

Foment de la qualitat de vida, independència i autonomia de les persones amb discapacitat i d’aquelles que, a causa de l’envelliment o de la malaltia, pateixen el deteriorament de les seves capacitats i la salut.

  • Lluita contra la Pobresa Infantil i l’Exclusió Social

Promoció del desenvolupament educatiu i social de nens, nenes i joves, així com la igualtat d’oportunitats per a persones en situació de vulnerabilitat i de pobresa.

  • Habitatges per a la Inclusió Social

Garantir l’accés a l’habitatge a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat per afavorir la seva autonomia personal.

  • Inserció Sociolaboral

Impuls de la inserció sociolaboral per a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat així mateix com la millora de l’ocupabilitat i la creació de llocs de treball.

  • Interculturalitat i Acció Social

Promoció de la convivència ciutadana de cultures diferents en espais comuns per fomentar la participació social, l’enfortiment de les comunitats, la prevenció de la violència i la mediació.

  • Acció Social en l’Àmbit Rural

Promoció de l’autonomia de les persones grans i dependents i foment de la inserció sociolaboral de persones de totes les edats que viuen en un entorn rural.

 

Premis “la Caixa” a la Innovació Social

Un any més, l’Obra Social "la Caixa" concedirà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, perquè implementen nous models d’intervenció social o de gestió, o perquè aporten una visió transformadora de la societat, amb la quarta edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social.

Deu premis de 15.000 euros suposaran un impuls addicional per a cada un dels projectes seleccionats que responguin als reptes actuals i que mostrin una clara capacitat per modificar una problemàtica social de manera sostenible, eficient i duradora.

L’Obra Social, l’ànima de ”la Caixa”

La Fundació Bancària ”la Caixa”, presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, ha incrementat aquest any 2018 el pressupost per a l’Obra Social, que se situa en 520 milions d’euros. Aquesta dotació posiciona l’entitat com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com l’atur, la lluita contra l’exclusió o l’accés a l’habitatge, continuen concentrant bona part dels esforços. El 59% del pressupost es destina al desenvolupament de programes socials i assistencials; el 23% és per a la promoció de la cultura i l’educació; i el 18% es dedica a la investigació i la formació de l’excel·lència.

RELACIÓ DE PROJECTES SELECCIONATS A LA CONVOCATÒRIA D’INTERCULTURALITAT I ACCIÓ SOCIAL 2018 A LA PROVÍNCIA DE GIRONA

AJUNTAMENT DE VIDRERES

CENTRE OBERT DE VIDRERES. ESPAI SOCIOEDUCATIU.

El servei del Centre Obert de Vidreres (Espai d’Atenció Socioeducativa per a nens i joves de 6 a 14 anys) és un servei de la Unitat de Programes de l’Àrea de Serveis a la Comunitat de l’Ajuntament de Vidreres que s’executa des del curs escolar 2006-2007. En aquest servei es realitza un treball amb nens/es de 6 a 14 anys que engloba quatre dimensions: reforç escolar, reforç d’hàbits, atenció psicopedagògica i treball amb famílies mitjançant tallers. Pel que fa el reforç escolar, el qual es desenvolupa en els dos centres educatius de primària i el de secundària de la vila on s’atenen a infants de tots els cursos, facilitant-los un espai per tal que puguin realitzar els seus deures amb el suport i la supervisió d’un educador. Alhora, es treballen els hàbits d’estudi, la planificació i organització de la tasca d’aprenentatge i també es realitza un seguiment individual i coordinat amb el centre educatiu de cada alumne/a en funció de les seves necessitats. Cada usuari assisteix a 2 hores de reforç escolar a la setmana.

Import concedit: 24.000€

Àmbit d’actuació: Èxit escolar i implicació familiar en el procés educatiu

Beneficiaris directes: 180

 

CÀRITAS DIOCESANA DE GIRONA. DELEGACIÓ GIRONA

FES MÉS- PROGRAMA DE SUPORT ALS ESTUDIS POST-OBLIGATORIS

Fes Més és un projecte que facilita, a través de les eines adients, acompanyament i suport en l’accés a la formació post obligatòria reglada i no reglada de joves en situació de risc d’exclusió social. A través d’aquest projecte volem garantir que tots els/les joves participants tinguin cobertes les necessitats bàsiques dins de l’àmbit educatiu per tal d’avançar en la igualtat d’oportunitats, independentment de la seva situació personal, econòmica i familiar. El projecte preveu que es pugui desenvolupar una metodologia que combini diferents estratègies d’intervenció, amb l’objectiu d’apropar-nos a la consecució dels objectius plantejats. Per això, es duu a terme des de cinc nivells diferents que permeten un treball integral de tots els factors que envolten a la formació del jove: intervenció individual, accions grupals, accions familiars, el treball amb xarxa amb els agents del territori i treball amb voluntariat.

Import concedit: 10.020€

Àmbit d’actuació: Èxit escolar i implicació familiar en el procés educatiu

Beneficiaris directes: 133

 

CONSELL COMARCAL DE L'ALT EMPORDÀ

PROGRAMA DE DONES REFERENTS COMUNITÀRIES A L'ALT EMPORDÀ

Hi ha evidència que demostra el valor social i econòmic dels programes creats des de la perspectiva de gènere per apoderar dones d’origen migrant de diferents creences, ètnies o orígens, per atendre les seves necessitats, reforçar el treball entre grups d'iguals i la intervenció comunitària intercultural. Són programes que milloren el seu benestar emocional i les relacions socials; tenen impacte en les famílies, en la convivència ciutadana, la inclusió i cohesió social; milloren les condicions de vida i faciliten una integració bidireccional que reforça la ciutadania local. El projecte reforçarà el treball en xarxa entre els agents locals i obrirà una línia de treball nova de sensibilització amb els agents privats amb l'objectiu de teixir aliances, construir compromís col·lectiu i consolidar un partenariat sòlid que faci possible la seva sostenibilitat futura

Import concedit: 24.000€

Àmbit d’actuació: Convivència ciutadana intercultural, mediació ' gestió de la diversitat social i cultural

Beneficiaris directes: 15


Autor: Redacció


#obrasocial #lacaixa #girona


#obrasocial #lacaixa #girona #vidreres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...