Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners congela la majoria d’impostos i taxes

La Selva  -  20/10/2018  -  08:06

S’introdueixen bonificacions en el rebut de les escombraries i per a famílies monoparentals, entre d’altres


Deixalleria municipal / David Rueda - Aj.SCFarners

Deixalleria municipal / David Rueda - Aj.SCFarners



El govern de Santa Coloma de Farners presentarà el proper dilluns al Ple municipal, per a la seva aprovació provisional, una modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals, que mantenen els preus de 2018 de la major part de taxes i impostos, exceptuant únicament dos casos, en què s’incrementen: la taxa d’aigua i clavegueram (un 1,1%) i la d’utilització d’equipaments públics per a ús privat. D’altra banda, aquestes ordenances introdueixen una sèrie de bonificacions per a determinades taxes.

S’introdueixen noves bonificacions

  • Bonificacions per a famílies monoparentals en determinades taxes que són competència municipal: ensenyaments a l’Escola de Música i l’Escola d'Adults, i utilització de la piscina municipal.

  • Bonificacions a la taxa de recollida de residus (rebut de les escombraries) per qui s'adhereixi a la campanya de compostatge casolà, i el realitzi correctament, que pot arribar fins un màxim del 20%.

  • Bonificacions del 100% per a l'ocupació d'espai de la via pública per a totes les entitats locals registrades al Registre Municipal d'Entitats, i les entitats de caràcter supramunicipal sense ànim de lucre.

  • Bonificació de fins a 95% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per als immobles d'especial interès o utilitat municipal, quan concorrin circumstàncies socials, culturals, històrico-artístiques o de foment de l'ocupació. Caldrà que el Ple l'aprovi en cada cas.

S’apugen dues taxes

  • La taxa per al subministrament d'aigua potable i el servei de clavegueram (1,1%). Respon al compliment de les condicions de creació de l'empresa mixta Aigües Colomenques, que preveien que la inversió del soci privat s'amortitzaria a través de la tarifa de consum. I això és el que es fa: l'increment respon exclusivament a amortitzar aquesta inversió.

  • La taxa d'utilització d'equipaments públics per part d'empreses privades o organitzacions amb ànim de lucre. En aquest cas s’actualitza la taxa per cobrir les despeses bàsiques associades a aquest tipus d’ús.

Tota la resta d’impostos mantenen al mateix tipus impositiu de 2018, i per tant, no es modifiquen: Impost sobre Béns Immobles (IBI), Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i Impost sobre l'Increment de Valors de Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua) (IVTNU). Pel que fa a taxes, es mantenen: recollida d'escombraries; cementiri municipal; tinença d'animals; retirada, dipòsit i immobilització de vehicles (grua); Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta; Llars d'Infants; Escola de Música; Escola d'Adults; activitats de la Policia; i exhibició d’anuncis.

Per altra banda, la modificació introdueix alguns nous conceptes que no estaven contemplats fins ara a les ordenances, com l’expedició de certificats i informes de la Policia Local, retirar pilones per entrada de garatge, tramitacions de llicències, etc., i se’n revisen d’altres per adequar-les a la realitat: per exemple, l'ocupació de via pública no es farà per nombre de taules i cadires, sinó per metres quadrats d'ocupació. També es modifica el redactat d'algunes ordenances per millorar-ne la seva interpretació i evitar problemes a l'hora d'aplicar-les.


Autor: Redacció


#scfarners


#scfarners





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...