Notícies més llegides




Política


Girona

La CUP-Crida per Girona vol unes ordenances fiscals progressives i amb més compromís social i ambiental

Política  -  17/10/2018  -  18:53

Els cupaires consideren que les ordenances del govern certifiquen la seva aposta "conservadora i liberal", i proposen alternatives com gravar els pisos buits; reduir privilegis fiscals a les organitzacions religioses; bonificar l'IBI als locals culturals; o premiar més l'ús de la deixalleria




La CUP-Crida per Girona ha fet públic el seu posicionament de cara a les ordenances fiscals de l'Ajuntament de Girona de cara al 2019. Els cupaires consideren que les ordenances que pretén aprovar el govern són les més "conservadores i liberals" dels darrers anys, i han criticat que l'equip convergent hagi presentat una proposta "tancada i sense marge temporal per a la negociació". En aquest sentit, aposten per uns impostos, taxes i preus públics que avancin amb valentia cap a la progressivitat fiscal i que accentuïn el compromís social i ambiental, per atendre la situació socioeconòmica de bona part de les gironines i dels gironins, i entomar els principals reptes que té la ciutat.

El grup municipal s'ha mostrat especialment crític amb els privilegis que proposa el govern per a grans empreses i promotors privats de festivals, com ara la nova exempció de taxes per a grans esdeveniments, o l'eliminació de la taxa per a la instal·lació de banderoles als fanals. També han deplorat que les ordenances no incorporin mesures que el govern s'havia compromès a tirar endavant, com la nova taxa per als autobusos turístics o les subvencions a l'IBI per als habitatges de la borsa de lloguer social. Finalment, s'han mostrat contraris a la decisió de fer una exempció de pagament al Girona FC de les despeses dels operatius policials amb motiu dels partits a Montilivi, que podrien ascendir a 70.000€ anuals.

Com a alternativa a les propostes del govern convergent, els cupaires proposen crear una taxa per gravar els pisos buits, explorar fórmules per reduir els beneficis fiscals a les organitzacions religioses, bonificar l'IBI a locals amb activitat cultural; o millorar les bonificacions per a promoure l'ús de la deixalleria i fer compostatge casolà. Altres mesures proposades són impulsar la revisió cadastral pendent; eliminar les bonificacions de què gaudeixen determinades empreses per a l'ús d'equipaments municipals; I aplicar mesures de progressivitat a l'escola municipal de música.

Finalment, la CUP-Crida per Girona també ha demanat aplicar criteris de transparència i participació ciutadana en les ordenances, amb mesures com ara la celebració d'una audiència pública, una campanya informativa per fer-ne arribar el contingut al conjunt de la ciutadania gironina, o un apartat al web municipal amb informació accessible i comprensible sobre els diferents impostos, taxes i preus públics.


Autor: Redacció


#girona #ordenancesfiscals


#girona #ordenancesfiscals





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...