Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

La Fira Medieval i Fantàstica Aloja de Banyoles arriba a la 10a edició amb nombroses novetats

Pla de l'Estany  -  08/10/2018  -  13:09

S'estrenarà una Cercavila de Foc nocturna pel mercat medieval d'Alma Cubrae i Gàrgoles de Foc


Presentació Fira Aloja de Banyoles

Presentació Fira Aloja de Banyoles



Banyoles viurà aquest cap de setmana la 10a edició de la Fira Medieval i Fantàstica Aloja, que tornarà a portar un any més la ciutat al seu passat medieval. La fira se celebrarà durant tot el cap de setmana i, entre altres novetats, inclourà per primera vegada una Cercavila de Foc i la representació de l'espectacle El setge de Sant Joan d'Acre.

La Fira Medieval Fantàstica Aloja celebrarà del 12 al 14 d'octubre la seva 10a edició amb moltes activitats i tallers per a tota la família. Durant els tres dies de la fira, es viuran activitats per a tots els públics amb espectacles de recreació històrica, tallers infantils, mercat medieval o exposicions. La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, Joana Vilà, ha destacat que "durant un cap de setmana Banyoles viurà una fira medieval, amb el punt fantàstic que li donen les seves pròpies llegendes i recuperant cerimònies històriques pròpies de la vila".

Una de les novetats d'aquesta edició de l'Aloja serà la Cercavila de Foc que es farà el dissabte 13 a 2/4 de 9 del vespre. Per primera vegada, Alma Cubrae, companyia de recreacions històriques, i la colla de diables Gàrgoles de Foc faran una cercavila itinerant pel mercat medieval caracteritzats com a personatges fantàstics i medievals creats expressament. Joana Vilà ha destacat que "pensem que serà una activitat important per a la fira i on la unió entre els Alma Cubrae i les Gàrgoles de Foc demostrarà una vegada més el potencial cultural de la ciutat".

Una altra de les novetats de l'Aloja serà l'estrena de l'espectacle El setge de Sant Joan d'Acre d'Alma Cubrae basat en la novel·la La comanda d'Enric Crespi. Al muntatge, es mobilitzaran una quarantena de voluntaris i "serà la coronació a nivell recreatiu medieval d'aquests deu anys de fira i de la col·laboració conjunta amb els Alma Cubrae des dels inicis", com ha destacat la regidora de Promoció Econòmica. A més de El Setge de Sant Joan d'Acre, Alma Cubrae també mostrarà l'espectacle El judici per combat, basat també en el llibre d'Enric Crespi.

En aquesta 10a edició, l'Aloja estrenarà un total de 26 noves activitats i comptarà amb prop d'una desena de tallers infantils. Un any més, la fira se celebrarà al Barri Vell de Banyoles. A l'entorn de la Plaça Major i els carrers del voltant, se situarà el mercat medieval que, a diferència d'altres anys, començarà cada dia a les 10 del matí i s'allargarà fins a les 10 de la nit. A l'espai de la Muralla, els més petits hi trobaran un castell gegant de proves i un espai infantil amb jocs de fusta gegants, així com l'Escola de Cavalleria.

A la plaça de la Font, la plaça del Teatre, al carrer Pia Almoina i a la plaça dels Turers, es portaran a terme tallers infantils medievals, mentre que entre el carrer Canal i la plaça dels Estudis se situarà l'Espai Esotèric. Durant l'Aloja es podran visitar també diferents exposicions. Al carrer Mercadal es podrà veure l'exposició de literatura medieval Llegendes de Banyoles, mentre que al carrer del Born tornarà l'exposició La Santa Inquisició.

Joana Vilà ha destacat que, amb aquesta 10a edició, "la fira està plenament consolidada a la ciutat i any rere any hem anat creixent tant en nombre d'activitats com en nombre d'espais on s'han desenvolupat les activitats de l'Aloja" i ha volgut destacar que aquest creixement de la fira "ha estat possible gràcies a la implicació de totes les persones, institucions i voluntaris que hi han col·laborat, especialment a la companyia Alma Cubrae que, amb els seus espectacles, no només ens ha fet gaudir, sinó que també ens ha apropat al coneixement de la història de la ciutat".

La Fira Medieval i Fantàstica Aloja està organitzada per l'Ajuntament de Banyoles i compta amb la col·laboració de les empreses M21 Events i Alma Cubrae que s'encarreguen, respectivament, del mercat medieval i dels espectacles de recreació històrica. També durant la fira es podran seguir actuacions de músics medievals, a càrrec de M21 Events, que amenitzaran les diverses cercaviles de la fira i també es comptarà amb la col·laboració de l'Associació Sahira Nyla. A més, comptarà amb la col·laboració dels comerços, bars i restaurants del Barri Vell que ambientaran els seus establiments i oferiran menús i propostes relacionades amb l'època medieval.
 


Autor: Redacció


#banyoles #aloja


#banyoles #aloja





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...