Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

El pianista Ignasi Cambra recorre les obres més íntimes de Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

Pla de l'Estany  -  01/10/2018  -  15:09

Maria João Pires, Valery Gergiev i Alexander Toradze són alguns dels noms que han tutelat, protegit i promogut la carrera musical del jove intèrpret


Ignasi Cambra

Ignasi Cambra



El jove pianista Ignasi Cambra proposa un recorregut per les obres més íntimes de Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski aquest diumenge 7 d’octubre (19 h, 12 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Escollit per Maria João Pires per formar part del projecte Partitura de promoció de joves intèrprets i protegit de Valery Gergiev i d’Alexander Toradze, Cambra és una de les irrupcions musicals internacionals més destacades que s’han produït des de Catalunya i l’Estat espanyol.

Nascut el 1989 a Barcelona, té una destacadíssima trajectòria tot i la seva joventut. Cec de naixement, Cambra ha d’estudiar les partitures en Braille i aprendre d’oïda. Tot això, però, no l’impedeix interpretar obres d’una gran complexitat.

Va començar a estudiar piano amb només sis anys. Als disset, guanyava una beca que li permetia estudiar a la Jacobs School of Music de la Universitat d’Indiana. Amb només vint-i-un anys va formar part del grup reduït d’alumnes que integren el Toradze Piano Studio, tutelat pel mestre Alexander Toradze i lligat a la figura d’un dels seus mentors: Valery Gergiev.

Dos anys més tard, el 2013, ingressa a la Juilliard School de Nova York, que ostenta l’etiqueta de millor escola de música del món. El 2015 torna a Catalunya i és quan entra a formar part del projecte Partitura de promoció de joves talents musicals, liderat per la grandíssima pianista Maria João Pires. El 2017 treu el seu primer treball Live in Barcelona, amb obres de Grieg i Rachmàninov. Actualment és a punt de treure Impromptus, amb obres de Schubert i Chopin. Precisament, alguna de les obres que formen part del disc es podran sentir a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

El concert d’aquest diumenge proposa un recorregut per les obres més íntimes de tres compositors de grans formats com són Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski. El repertori serà el següent:

F. Chopin: 3 Nocturns, Op. 9

F. Chopin: Impromptus núm. 1 Op. 29, núm. 2 Op. 36, núm. 3 Op. 51 i Fantasia–Impromptu Op. pòst. 66

P. I. Txaikovski: Les Estacions, Op. 37a

S. Rakhmàninov: Preludis Op. 32 núm. 12, Op. 32 núm. 10 i Op. 23 núm. 7

Cambra ha tocat en escenaris tan prestigiosos com el Teatre Mariinski de Sant Petersburg, el Kennedy Center de Washington DC, les Nacions Unides, el Liceu, al Palau de la Música, L’Auditori de Barcelona, a l’Auditorio Nacional de Madrid, Ibercamera o el Festival de Peralada, entre d’altres. Aquest diumenge hi ha una oportunitat d’or per escoltar un intèrpret excepcional a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...