Notícies més llegides




Salut


Girona

Èxit de públic a les activitats de la 4a edició de Girona novaCultura de Salut

Salut  -  01/10/2018  -  13:58

Prop de set-centes persones han participat en els tallers i activitats organitzats per donar eines que ens ajudin a solucionar els nostres problemes vitals


El Beso Photography

El Beso Photography



Prop de 700 persones han participat aquest cap de setmana en les diferents activitats proposades en el marc de la 4a edició de les jornades Girona novaCultura de Salut, organitzades per la Fundació Oncolliga Girona amb l'objectiu de donar eines que ens ajudin a solucionar els nostres problemes vitals. Sota el títol de "Silenci", en aquesta edició s'han programat una quinzena de tallers i conferències, la majoria d'elles gratuïtes, al voltant del mindfulness (atenció plena) i la preparació per a la mort. L'esdeveniment es va cloure ahir amb un recital de handpan a càrrec de Ravid Goldschmidt, un dels pioners d'aquest instrument musical acústic, amb l'acompanyament de la veu d'Eva Kaué.

L'Oncolliga valora molt positivament l'interès que les jornades han despertat entre el públic, que un cop més, ha estat molt variat. "Pensem que hem assolit l'objectiu que ens vam marcar, que era ajudar a integrar la meditació a la nostra vida quotidiana. La meditació ens ajuda a viure en el present, en l'aquí i l'ara, i és important aprendre a viure perquè això ens ajuda a acceptar la mort", ha explicat la directora de les jornades, la psicòloga Sylvia Miàs.

Les activitats han estat dirigides per especialistes en el camp del mindfulness com ara la psicòloga Cecília Gelpí, presidenta de l'AEMind (Asociación Española de Mindfulness y Compasión); el psiquiatre Vicente Simón, que després d'una llarga experiència docent i investigadora ara es dedica a ensenyar meditació i és autor de diversos llibres sobre aquesta matèria i la psicòloga Estrella Fernández, directora de InselfMindfulness. El mindfulness també es va tractar des d'una perspectiva vivencial amb la participació de dos pacients oncològics, Mariona Negre i Oscar Díaz, que han incorporat aquesta pràctica dins del seu procés de tractament. La programació també incloïa un taller de teràpia gestalt a càrrec de les psicòlogues sanitàries Natatxa Molina i Marta Juanola, un de meditació zen, a càrrec dels monjos zen Josep Carles Valdés i Silvia Palau, i un taller vivencial sobre la preparació a la mort a càrrec de les psicooncòlogues Carme Ventura i Núria Agudo. Per la seva part, la formadora i docent Sara Pons, va oferir un taller sobre eines d'acompanyament espiritual a persones amb patiment. Tots els tallers eren gratuïts, amb inscripció prèvia, i van quedar plens setmanes abans de l'inici de les jornades.

Amb l'objectiu d'obrir les jornades al públic familiar, divendres a la tarda es va celebrar l'activitat "Construïm un gran mandala entre tots!", amb la col·laboració de l'Associació Happy Yoga Girona. En l'activitat hi van participar nombroses famílies amb nens petits que van anar omplint amb llavors, fulles, pètals i materials de la terra un mandala dibuixat al claustre de La Mercè.

Ple absolut a l'Auditori de La Mercè

L'activitat que va aplegar més gent va ser la conversa "Què guardes a la teva motxilla?" protagonitzada per José Luis Bimbela, docent a l'Escuela Andaluza de Salud Pública, i Mariola Bernal, sociòloga i doctora en Antropologia Mèdica. Unes 250 persones van omplir l'Auditori de La Mercè per assistir dissabte a la tarda a aquesta conferència, que va anar seguida d'un tast de vi gentilesa del celler Alemany&Corrio. L'enòloga Irene Alemany, propietària del celler, va explicar als assistents el per què del naixement del vi El Microscopi 2016, que serveix per donar suport a un estudi pioner per a la cura del càncer a través de l'augment dels limfòcits dels pacients.

La tercera jornada, celebrada ahir, va estar protagonitzada pel Dia de Silenci, una pràctica intensiva de meditació que va tenir lloc a l'Hostatgeria del Monestir de Sant Daniel sota el guiatge de Montse Castellà, cofundadora de la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes. Com a cloenda, el so relaxant del handpan interpretat per Ravid Goldschmidt i la veu íntima i personal d'Eva Kaué van captivar el públic que va assistir al recital celebrat a l'esglèsia del Monestir.

Girona novaCultura de Salut va néixer l'any 2013 com a plataforma per donar a conèixer les eines que ens poden ajudar a gestionar millor els nostres problemes vitals. Després de dues edicions consecutives, els anys 2013 i 2014, la Fundació Oncolliga Girona va decidir organitzar l'esdeveniment cada dos anys.

La celebració de l'esdeveniment ha estatpossible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, CaixaForum i el Monestir de Sant Daniel, que han cedit els espais, de Dipsalut i de més d'un centenar de comerços, empreses i entitats de les comarques gironines que s'impliquen en la tria dels missatges que apareixen a les banderoles promocionals i hi col·laboren econòmicament.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...