Notícies més llegides




Política


Barcelona

Junqueras es mostra convençut que la sentència serà 'duríssima'

Política  -  11/09/2018  -  22:12

Convida a fer servir el "sacrifici" dels empresonats de "combustible per a la victòria"


Ac

Ac



Oriol Junqueras ha assegurat en una carta adreçada a la militància d'ERC que la sentència del judici pels delictes de rebel·lió i desobediència serà "duríssima" perquè a l'Estat espanyol "esperen que sigui l'escarment definitiu". Però afegeix que, davant d'aquesta sentència, els polítics empresonats estan "preparats per al que vingui". El líder republicà subratlla que "molta gent creia" que la presó preventiva ja en seria, d'escarment, i que serviria perquè el republicanisme perdés força. Per això opina que l'Estat "encara no ha entès que el camí de la democràcia i la llibertat no el venç la por ni la repressió".

Junqueras també assegura que el "sacrifici" que faran els presos "no serà en va". I anima a saber-lo "convertir" en "el combustible per a la victòria", i en el "gran revulsiu" que permeti "atraure cada cop més i més complicitats i suports d'arreu, al voltant de les llibertats democràtiques i els drets civils". I recorda que "els grans canvis polítics i socials" d'arreu del món han costat "anys d'aconseguir", tot fent referència a exemples com la independència de l'Índia, el dret a vot de les dones o l'abolició de la segregació racial a Sud-àfrica.

El líder republicà denuncia la "ruptura" de les regles democràtiques per part de l'Estat, i anima a compensar aquesta ruptura "amb més democràcia, amb més mobilitzacions, amb més vots". I afegeix: "Ara hem d'acumular més forces a favor de la República".
En un altre apartat de la carta, Junqueras reivindica el paper d'ERC durant l'1-O, que qualifica de "protagonistes indispensables". I anima els militants del partit a anar "amb el cap alt, el cor tranquil i serè, la mirada humil i somrient". També ha afegit que l'1-O i el 3-O són "èxits enormes" que van servir per "plantar la llavor de la victòria democràtica", una llavor que "prosperarà i triomfarà".

Finalment, Junqueras també té un record per a la secretària general del partit, Marta Rovira, de la qual afirma que fa "créixer" la causa independentista des de Ginebra, "a tocar de Nacions Unides", amb la "discreció que demana la política internacional".


Autor: Acn


#erc #junqueras #sentencia


#erc #junqueras #sentencia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...