Notícies més llegides




+ Notícies


Barcelona

La manifestació de la Diada congrega al voltant d'un milió de persones segons la Guàrdia Urbana

+ Notícies  -  11/09/2018  -  13:23

La concentració ha omplert la Diagonal de Barcelona des de la Plaça de les Glòries fins al Palau Reial


Acn

Acn



La manifestació de la Diada per la República Catalana ha congregat al voltant d'un milió de persones segons la xifra que ha comptabilitzat la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els concentrats han ocupat uns sis quilòmetres de recorregut entre la Plaça de les Glòries i el Palau Reial, que a banda de reclamar la república han cridat per l'alliberament dels polítics independentistes presos i pel retorn dels exiliats. La concentració d'aquest any, organitzada per ANC i Òmnium, ha tingut com a tret distintiu una onada de so fictícia que ha recorregut tot el tram fins a arribar a tombar un mur al capdavant de la concentració, com a símbol dels obstacles superats i a superar per fer efectiva la República catalana.
En aquesta ocasió la xifra que facilita la Guàrdia Urbana serà l'única que transcendirà a través de fonts oficials, atès que la Delegació del Govern espanyol ha anunciat que no n'oferiria –a diferència del que ha fet en els darrers anys- i que els organitzadors de la concentració tampoc en publicaran cap.

En canvi, sí n'ha ofert l'entitat Societat Civil Catalana, que aplicant el mètode 'densitat x superfície' ha rebaixat la xifra d'assistents fins als 200.000.

La reivindicació independentista ha protagonitzat grans manifestacions a l'entorn de l'11 de setembre. La primera va tenir lloc el 2012, i segons xifres de la Guàrdia Urbana va congregar a l'entorn d'1,5 milions de persones sota el lema 'Catalunya, nou estat d’Europa'.

Un any més tard la manifestació de la Via Catalana recorreria el país de punta a punta i trauria 1,6 milions de persones al carrer, segons el Departament d'Interior de la Generalitat. La V de la Diagonal del 2014 arribaria a 1,8 milions, també segons la Guàrdia Urbana, i la 'Via lliure a la República Catalana' del 2015 a 1,4, segons la mateixa font.

El 2016 es van organitzar diferents actes a Berga, Lleida, Salt, Tarragona i Barcelona. La capital catalana va congregar 540.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana.

Finalment, la manifestació de la 'Diada del Sí' organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural el 2017 va congregar al voltant d'un milió de persones al Passeig de Gràcia i al carrer Aragó de Barcelona, també segons dades de la Guàrdia Urbana.


Autor: Acn


#diada2018 #catalunya


#diada2018 #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...