Notícies més llegides



La Selva


Blanes

Els premis Bru Centrich reconeixen la Fundació Aspronis i les famílies dels presos polítics i dels exiliats

La Selva  -  22/07/2018  -  21:14

Unes 200 persones assisteixen a l'entrega dels guardons d'ERC de Blanes en homenatge a persones i entitats que promoguin els valors republicans


Els premis Bru Centrich

Els premis Bru Centrich



Unes 200 persones s'han aplegat avui a Blanes per a l'entrega de la segona edició dels premis Bru Centrich, creats l'any passat per realçar la tasca de persones i entitats que promocionin els valors republicans. Els guardons, que entrega la secció local d'ERC a Blanes, han reconegut enguany la tasca de dues entitats, la Fundació Aspronis, dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual, i l'Associació Catalana pels Drets Civils, la plataforma creada per les famílies dels presos i exiliats polítics catalans.

En el cas de la Fundació Aspronis, s'ha volgut reconèixer una entitat que enguany compleix mig segle defensant els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. ERC de Blanes ha volgut destacar "l'aspiració de treballar per garantir que les oportunitats socials arribin a tothom" com un dels valors republicans que reconeixen els premis, que porten el nom de l'alcalde republicà del municipi. En recollir el guardó, presidenta de l'entitat, Maria Dolors Oms, ha subratllat la important tasca dels voluntaris de la Fundació.

Pel que fa a l'Associació Catalana pels Drets Civils, s'ha creat aquest any per unir les divuit famílies de presos i exiliats i canalitzar les mostres de suport que reben, alhora que denuncia la situació dels represaliats pel procés independentista. Se'ls ha entregat el premi en reconeixement a la feina desenvolupada en els darrers mesos "en defensa dels Drets Humans i la valentia d'afrontar una decisió que ens conculca tan evidentment com és l'empresonament de dirigents polítics i activistes de forma arbitrària i venjativa".

En nom de totes les famílies, han rebut el guardó Montserrat Puigdemont, germana del president Carles Puigdemont, i Diana Riba, companya del conseller Raül Romeva, actualment empresonat a la presó de Lledoners.

Els represaliats polítics han estat molt presents en els discursos, i la mateixa presentadora de l'acte, l'empresària Cristina Paz, ha tingut un record pels presos i exiliats i ha demanat que "es faci justícia perquè puguin tornar amb les seves famílies".

L'entrega dels premis, que s'ha celebrat coincidint amb la Festa Major de Blanes, ha tingut lloc davant la Casa del Poble, i ha comptat amb la participació del president d'ERC de Blanes, el regidor Albert Sanz, i també d'Àngel Canosa, portaveu del grup municipal republicà i alcaldable a les municipals del 2019.


Autor: Redacció


#blanes


#erc #blanes #aspronis





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...