Notícies més llegides



+ Notícies


Girona

La IGP Poma de Girona visita l'estat de Washington per conèixer les noves innovacions del sector

+ Notícies  -  05/07/2018  -  15:18

Plantacions d'aquesta zona han iniciat experiències pilot amb la robotització de la collita


IGP Poma de Girona

IGP Poma de Girona



Membres de la IGP Poma de Girona van realitzar la setmana passada una missió tècnica a l'estat de Washington (EEUU), per tal de conèixer de primera mà nous sistemes i tècniques de producció implementades en aquesta zona, primera als Estats Units en producció de poma. L'equip de la IGP Poma de Girona va visitar les plantacions de poma i centrals de confecció a les zones de Wenatchee, Lake Chelan, Columbia Basin i Yakima.

Aquestes plantacions han aplicat una sèrie de canvis en les seves rutines, entre els quals destaca l'ús de robots per a la collita de poma, gràcies als quals es vol resoldre el repte de la falta de mà d'obra.

A banda d'aquesta innovació, l'equip desplaçat als EEUU també ha conegut les noves varietats de poma que s'han produït, els canvis que s'han dut a terme en els sistemes de poda i formació dels arbres, i els nous portaempelts que s'estan desenvolupant. La visita a les centrals de confecció ha permès també conèixer de primera mà algunes de les noves tecnologies que s'apliquen, especialment en l'àmbit de la logística i magatzems automatitzats.

Sobre la IGP Poma de Girona

Poma de Girona és una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) en la que s'agrupen tres empreses que s'ocupen de la comercialització de la poma: Girona Fruits SCCL (Bordils), Giropoma Costa Brava (Ullà) i Fructícola Empordà (Sant Pere Pescador). La IGP Poma de Girona compta amb 79 socis productors que representen un total de 1.700 hectàrees productives distribuïdes entre el Baix Empordà, l'Alt Empordà, La Selva i el Gironès. Poma de Girona cultiva quatre varietats entre les quals trobem Gala, Golden, Red Delicious i Granny Smith.

La proximitat del mar Mediterrani i dels Pirineus fa que les plantacions gaudeixen d'un clima privilegiat. A més, la Poma de Girona està mundialment reconeguda com un producte de qualitat, segur, de confiança i sostenible. Els productors són fructicultors molt qualificats que usen tècniques de producció integrada respectuoses amb el medi ambient, responsables i sostenibles. Alhora fan controls de qualitat estrictes i implanten sistemes de traçabilitat.


Autor: Redacció


#pomagirona


#pomagirona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...