Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Triatletes de més de 30 països participaran a Banyoles en el classificatori europeu pels JJOO de la Joventut 2018

Pla de l'Estany  -  18/06/2018  -  13:58

Banyoles també acollirà el Campionat d'Espanya de triatló i aquatló que tanca les inscripcions diumenge i que ja compta amb uns 2.000 inscrits


Triatló Bny 2017 ©Pere Duran

Triatló Bny 2017 ©Pere Duran



Banyoles es prepara per tenir una alta participació europea en la prova internacional de triatló que acollirà el 7 i 8 de juliol: el classificatori europeu pels JJOO de la Joventut a Buenos Aires 2018. Hi participaran triatletes de més de 30 països, d'entre 15 i 17 anys, que es classificaran pels jocs olímpics del pròxim mes d'octubre.

Els joves triatletes competiran en les proves masculina i femenina de dissabte i en la de relleus mixtes de diumenge. Els de Buenos Aires seran els tercers Jocs Olímpics de la Joventut després dels de Singapur, l'any 2010, i de Nanquín (Xina), el 2014.

El classificatori europeu, que se celebra cada 4 anys, és la novetat més destacada del cap de setmana de triatló que viurà Banyoles el mes de juliol al qual s'hi sumen dos campionats més. El dissabte 7 de juliol s'hi disputarà el Campionat d'Espanya de triatló, en distancia sprint en categories cadet, júnior, grups d'edat i elit. En aquesta última categoria, que serà el dissabte a la tarda i que ja compta amb llista d'espera, s'hi podran veure els millors 100 atletes nacionals, masculins i femenins.

El diumenge 8 de juliol serà el torn del Campionat d'Espanya d'aquatló (natació i cursa a peu) que es presenta amb les mateixes categories que el triatló a les que s'hi afegeixen els paratriatletes. El director de competicions de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), Jorge García, ha recordat aquest matí en roda informativa a Banyoles, que les inscripcions pels campionats d'Espanya es tanquen aquest diumenge 24 de juny. Segons García, les inscripcions a les proves ronden ara els 2.000 triatletes i la previsió és que s'arribi a uns 3.000, una xifra similar a la de l'any passat.

Crida de voluntaris

Els campionats de triatló del 7 i 8 de juliol a Banyoles ja compten amb uns 100 voluntaris que vetllaran pel correcte desenvolupament de les diferents proves, als que els "agraïm cada any la seva importantíssima tasca, ja que sense ells el triatló a Banyoles no seria possible", segons Jordi Congost, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Banyoles. Tot i això, des de l'Ajuntament i l'organització del triatló es fa una crida a augmentar el nombre de voluntaris i arribar als 250 per garantir la cobertura de totes les posicions.

Les persones interessades a ser voluntàries del triatló, un dels esdeveniments esportius més importants que acull Banyoles, es poden apuntar enviant un correu electrònic a triatlobanyoles2018@gmail.com o a través del web de Banyoles, Turisme i Esport (http://www.turismeiesport.cat/)

Banyoles, pionera en la prova de relleus mixtes

Durant la roda informativa, l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat que els campionats d'Europa de triatló en relleus mixtes es van fer per primera vegada a Banyoles fa dos anys.

L'alcalde també ha agraït als patrocinadors de l'esdeveniment la seva contribució per fer possible els campionats de triatló a Banyoles, gràcies als quals les proves no suposen cap cost addicional pel pressupost municipal del consistori.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...