Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

La música clàssica, el soul i el funk, protagonistes del Pati Cultural d'avui i de demà

+ Notícies  -  15/05/2018  -  10:32

El Pati Cultural de la Diputació segueix amb la seva programació setmanal deixant pas, aquesta vegada, a la música clàssica, a càrrec dels caps de corda de la GIOrquestra, i a la música soul i funk, interpretada pels joves músics de la Black Music Big Band




Avui, dimarts 15 de maig, Aquest vespre els caps de corda de la GIOrquestra (Frédéric Descargues, Eszter Schütz, Joan Fèlix i François Ragot) interpretaran la transcripció del conegudíssim Rèquiem de Mozart per a quartet de corda.


La presentació oficial de GIOrquestra va tenir lloc el 5 de febrer de 2012 a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona, amb el cartell d’entrades exhaurides i amb quatre padrins de luxe: la Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic i de crítica que també ha acompanyat els concerts posteriors de programació pròpia a l’Auditori de Girona. D’entre la notòria trajectòria que ha seguit la GIOrquestra, cal destacar les col·laboracions amb solistes nacionals i internacionals com Nemanja Radulovic, Daniel Müller-Schott, Milos Karadaglic, Sílvia Pérez Cruz, Albert Guinovart, Lluís Claret, Alba Ventura, Mireia Farrés, Vicens Prats i Lluís Rodríguez Salvà, entre d’altres. De les seves actuacions cal remarcar la inauguració del Festival Jardins Palau Reial de Pedralbes acompanyant el tenor Josep Carreras i la cantant Buika, la participació a la gala de La Sardana de l’Any a l’Auditori de Barcelona i, d’entre les de la província de Girona, els concerts a Banyoles, Palafrugell, la Bisbal d’Empordà, al Teatre Principal d’Olot, al Festival Portalblau de l’Escala, al Musicant de Campllong, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí i al Festival Tempo Sota les Estrelles de Girona. La GIO és un projecte sòlid i de futur dins el panorama musical català.


Demà, dimecres 16 de maig, serà el torn de la Black Music Big Band, que actuarà en una versió reduïda i adaptada expressament per al Pati Cultural: el Black Music Combo. Es tracta d'un projecte formatiu sorgit de la Fundació Casa de la Música de les comarques gironines que en només dos anys i mig s'ha convertit en un referent a casa nostra. Composta per alumnes de diferents escoles de música, tots entre 13 i 25 anys, aquesta formació ha engrescat aquests joves a interpretar i a viure la música del soul i el funk de manera intensa. En molt poc temps ja han enregistrat un CD amb col·laboracions de grans artistes de la talla de Llibert Fortuny, Raynald Colom o The Sey Sisters, i alhora han rodat un documental que s’ha emès pel Canal 33.


La Fundació Casa de la Música funciona a les comarques gironines des de l’any 2005 i és un projecte de transformació i dinamització de l’escena musical en aquestes comarques. Es treballa la música des de la vessant de la formació, la creació, l’exhibició i la participació ciutadana i la dinamització. Entre moltes de les activitats que porta a terme la Fundació podríem destacar-ne la gestió dels bucs d’assaig de l’Espai Marfà; la nova Escola Tècnica de l’Espectacle (ETECAM), situada a la Factoria Cultural Coma Cros, o la programació de concerts a La Mirona.


La resta d’actuacions del Pati seran a càrrec d'Alter Sinergies, l’Escola de Música Moderna de Girona, la Jove Companyia de Dansa Contemporània de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i el Cor Teatre Joves de la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...