Notícies més llegides



El Ripollès


Ripoll

Ripoll i Barcelona signen un conveni per compartir coneixement en matèria d'interculturalitat, inclusió, diversitat religiosa

El Ripollès  -  11/04/2018  -  21:27

El treball entre ambdós ajuntaments es va iniciar arran del terrible atemptat que va tenir lloc a Barcelona el passat 17 d'agost, en el que van morir 15 persones i en van resultar ferides 152, dut a terme per joves d'origen marroquí residents al municipi de Ripoll des de fa molts anys


Signatura

Signatura



L'Ajuntament de Ripoll, el Consorci de Benestar Social del Ripollès i l'Ajuntament de Barcelona signen un conveni per intercanviar experiències en polítiques d'interculturalitat, inclusió, diversitat religiosa i lluita contra la discriminació.

L'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i la directora del Consorci de Benestar de Ripoll, Elisabeth Ortega, han signat aquest dimecres, 11 d'abril a la seu de l'Ajuntament de Barcelona, un conveni de col•laboració interadministrativa per l'intercanvi de coneixement en polítiques d'inclusió, cohesió social, interculturalitat, lluita contra la discriminació, diversitat religiosa i prevenció de l'extremisme violent entre ambdós municipis.

El treball entre ambdós ajuntaments es va iniciar arran del terrible atemptat que va tenir lloc a Barcelona el passat 17 d'agost, en el que van morir 15 persones i en van resultar ferides 152, dut a terme per joves d'origen marroquí residents al municipi de Ripoll des de fa molts anys.

A partir d'aquest fet l'Ajuntament de Ripoll i el Consorci de Benestar Social del Ripollès per mitjà de diferents plans, està treballant en un projecte de convivència inclusiva amb l'objectiu de reflexionar sobre quins factors han propiciat que es produïssin els atemptats del passat agost, quin impacte ha tingut en el municipi i com dissenyar línies estratègiques que permetin treballar el sentiment de pertinença.

Per la seva banda l'Ajuntament de Barcelona des de fa molts anys té una política activa i un compromís per la inclusió de les persones d'origen culturals diversos, que es du a la pràctica a través de serveis municipals com l'Oficina d'Afers Religiosos, l'Oficina per la No Discriminació, el Programa Municipal d'Interculturalitat o l'estratègia Antirumors de Barcelona.

Aquesta col·laboració interadministrativa té com a objectiu compartir coneixement i assumir el compromís ferm en els següents aspectes següents:

Intercanvi d'experiències i pràctiques en polítiques d'interculturalitat, inclusió, lluita contra la discriminació i gestió de la diversitat cultural i religiosa.

Transferència de coneixements entre les administracions sota signants de diferents projectes, programes i iniciatives que s'estimin com a pertinents.

Intercanvi de formació de professionals i tècnics de les tres administracions.

Participació en seminaris tècnics i tallers de treball entre professionals de les tres administracions sota signants i elaboració de materials conjunts.

Participació en projectes conjunts en l'àmbit de polítiques, projectes i programes de cohesió social, que incloguin com a part fonamental la inclusió de veïns i veïnes d'orígens culturals diversos, la lluita contra la discriminació i el respecte a la diversitat religiosa; les millors eines en la prevenció d'extremismes violents.

Treballar de forma coordinada en els processos de planificació o prevenció del contingut del conveni.

A més, el conveni inclou que les tres administracions manifesten la necessitat de disposar de més informació i eines de coneixement sobre polítiques públiques per poder prevenir l'aparició de qualsevol tipus d'extremisme violent i d'inclusió de persones d'orígens culturals diversos.

Per últim, el conveni serà vigent fins al 31 de desembre del 2019 i es podrà prorrogar de forma expressa per períodes anuals i fins a un màxim de quatre anys.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...