Notícies més llegides




Política


Barcelona

Societat Civil Catalana exigeix la dimissió immediata de Roger Torrent després de pronunciar un discurs irresponsable

Política  -  26/03/2018  -  17:26

L'entitat torna a fer una crida a la convivència, la concòrdia i el seny i insisteix que fora de la llei no hi ha democràcia


Roger Torrent

Roger Torrent



Societat Civil Catalana assegura que en un Estat democràtic és inadmissible que un representant institucional pronunciï un discurs colpista. Les paraules d'aquest diumenge del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, són una burla a la Constitució, a l'Estatut de Catalunya i a tot el marc legal, que durant dècades ha elaborat la ciutadania espanyola mitjançant amplis acords.

Afirmar que "cap jutge pot perseguir el president de tots els catalans" és una irresponsabilitat sense precedents a Espanya, principalment perquè cap ciutadà està exempt del compliment de la llei, però també perquè actualment no és president i perquè mai va demostrar ser el president de tots els catalans, ni tan sols de la majoria del poble català.

L'entitat també lamenta que l'alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau, hagi estès la mà a Torrent just després de pronunciar aquest discurs i reclama que aclareixi com més aviat millor les seves paraules per descobrir les seves intencions.

Societat Civil Catalana recorda que està a favor de la negociació, del diàleg, de fomentar l'entesa entre aquells que pensen diferent, però amb la condició sine qua non que sempre es respectin les lleis. En aquest punt l'entitat és i serà sempre absolutament inflexible, perquè parteix del convenciment que sense llei no hi ha democràcia.

D'altra banda, l'associació lamenta els episodis violents que es van produir per part d'alguns manifestants amb els Mossos d'Esquadra. Aquest tipus de comportament també és antidemocràtica perquè cap idea, criteri, objectiu o meta s'ha d'imposar per la força en democràcia.

Societat Civil Catalana està convençuda que aquest comportament es produeix per l'actitud colpista dels representants del secessionisme i adverteix que, si no suavitzen el seu discurs i segueixen apostant per la unilateralitat i el foment de l'odi com a mètode per materialitzar el seu projecte, la situació pot anar a pitjor.

De fet, la intervenció d'aquest diumenge de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en la qual va afirmar que expulsaria a tots aquells representants institucionals que no pensin com ella, només contribueix al foment de l'odi i el millor que podria fer en aquest moment és dimitir perquè altres líders a favor de trobar una solució pacífica ocupin el seu lloc.

A més l'entitat exigeix ??màxim respecte al poder judicial la funció del qual és vetllar pel compliment de la llei i, evitar, per tant, que es trenqui l'Estat de Dret del qual ens dotem i que tants anys ha costat construir.

Tot i que és evident que l'actual president del Parlament i els líders dels partits secessionistes estan disposats a seguir fomentant divisió i malestar, Societat Civil Catalana no desistirà en el seu afany de fomentar la convivència, la concòrdia i el seny entre tots els catalans i entre els catalans i la resta d'Espanya. L'entitat continuarà treballant per aconseguir que predominin els espais de tolerància dins de la diversitat i per construir una Catalunya basada en el respecte entre els seus ciutadans dins de la diversitat.


Autor: Redacció


#rogertorrent #erc


#rogertorrent #erc





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...