Notícies més llegides




Catalunya


Girona

Treuen les banderes espanyola i europea de la subdelegació del Govern a Girona

Catalunya  -  25/03/2018  -  21:37

Uns 10.000 gironins s'han concentrat a Jaume I i després han tallat l'Ap7 contra la detenció de Puigdemont


subdelegació del Govern a Girona

subdelegació del Govern a Girona



Un centenar de persones convocades pel Col·lectiu La Forja de Girona han pintat aquest matí de groc la façana de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona i han despenjat les banderes espanyola i europea.

La protesta, organitzada inicialment per protestar per l'empresonament dels cinc líders polítics divendres, ha començat abans del migdia. Els manifestants han llançat ous a la façana, han tenyit de groc les voltes de l'edifici a la gran via Jaume I i hi han escrit la paraula "llibertat". A més, les banderes espanyola i europea han estat substituïdes per una estelada i una bandera negra, símbol de la resistència.

Durant tot el dia els gironins s'han acostat a la zona, especialment des que s'ha conegut la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya.

A partir de quarts de set de la tarda, aquesta artèria de la ciutat s'ha omplert de manifestants, estelades i pancartes clamant la llibertat dels empresonats. Unes 10.000 persones segons la policia local han reivindicat la República Catalana i han cridat càntics com "Puigdemont, el nostre president" o "Vaga general".

Tot seguit, la marxa s'ha desplaçat fins a la sortida oest de l'autopista, per tallar la via. Els manifestants han entrat al peatge de l'Ap7, com s'han fet en altres punts de Catalunya.

55.000 persones a Barcelona

Unes 55.000 persones, segons la Guàrdia Urbana han sortit als carrers de Barcelona per protestar per la detenció de Puigdemont convocades primer pels CDR i després per l'ANC i Òmnium Cultural. Juntes han baixat pel passeig de Gràcia i s'han dirigit al consolat alemany.

Cap a les 7 de la tarda, alguns integrants de la concentració han fet baixar la bandera espanyola del consolat germànic i l'han substituïda per una estelada.

En paral·lel, centenars de persones s'han concentrat davant la subdelegació del Govern, on s'han viscut moments de tensió amb els Mossos d'Esquadra. Hi ha hagut algunes càrregues policials i els agents policials han fet tres detencions. El SEM ha atès 33 persones.


Autor: Redacció


#girona #banderes #puigdemont


#girona #banderes #puigdemont





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...