Notícies més llegides



Política


Barcelona

Iceta: 'Respecte, reconciliació i reformes haurien de presidir aquesta nova legislatura'

Política  -  01/03/2018  -  16:33

Iceta insta a un acord entre els catalans per posteriorment, a través d'un camí de diàleg, negociació i pacte, assolir major cotes d'autogovern, un millor finançament, i un paper actiu en la transformació d'Espanya i d'Europa


Miquel Iceta

Miquel Iceta



El president del grup parlamentari Socialistes – Unit per Avançar, Miquel Iceta, ha fet una crida "al respecte a la legalitat, la reconciliació i reformes" per presidir aquesta nova legislatura. Iceta ha denunciat al primer ple de legislatura del Parlament que aquests dies "Estem sentint parlar molt de candidats a la presidència, de candidats a ser consellers i conselleres, de qui vol manar sobre TV3, però no estem sentint parlar gens sobre quina política es vol fer".

Per Iceta "no hi ha dubte que les forces independentistes tenen una majoria parlamentària que les habilita a governar si acorden un govern, un president i qui mana sobre TV3, però en canvi no hi ha un mandat democràtic per la independència. Un mandat que, d'altra banda, mai no podria reeixir de forma unilateral i il·legal com ja s'ha comprovat", per això considera que no es pot abordar la qüestió de les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya "sense reconèixer que primer cal promoure un gran acord al respecte entre els catalans. Un acord que ara com ara no existeix" ha afirmat.

El president del grup socialista ha reclamat als independentistes que responguin si es pretén "continuar la lògica de l'anterior legislatura, o cerquem entre tots una altra sortida després de veure el fracàs i els enormes costos i riscos de la República virtual, unilateral i il·legal". En aquest sentit, ha explicat que el grup PSC – Units votarà a favor de les propostes de resolució de tots els grups llevat de la de Junts per Catalunya "que conté massa elements de continuïtat amb l'anterior legislatura que voldríem ben aviat oblidar i superar", i ha presentat la proposta de resolució dels socialistes, en la que es reclama que el Parlament de Catalunya consideri obert el termini de dos mesos establert per la llei de presidència en el que si no es procedeix a investir un president o presidenta de la Generalitat, es convoquin noves eleccions.

Iceta ha assegurat que els i les socialistes "estem disposats a qualsevol esforç, a qualsevol sacrifici en benefici de la necessària reconciliació. Però volem ser molt clars: només el respecte a la legalitat proporciona la base sobre la que construir i eixamplar consensos" ha conclòs.

 


Autor: Redacció


#catalunya


#catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...