Notícies més llegides




Esports


Girona

La VI Jornada de l'Esport Femení es farà el proper 11 de març a Girona

Esports  -  16/02/2018  -  22:01

El dia 9 de març tindrà lloc la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones i se celebrarà la 1a Trobada de debat "Dona un pas per l'esport: trencant estereotips"


Presentació Jornada de l'Esport Femení

Presentació Jornada de l'Esport Femení



Aquest matí la tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el vicepresident segon i diputat de Cooperació Local i Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; la representant territorial de l'Institut Català de les Dones, Fina Surina; el representant territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Pujols, i la coordinadora de la jornada, Olga Praderas, han presentat la sisena edició de la Jornada de l'Esport Femení de Girona, que tindrà lloc el proper 11 de març a la ciutat.

Les activitats se celebraran entre les 9.30 i les 13.30 h, a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar, a la plaça de Catalunya, i com a novetat d'aquest any, i a causa de l'elevat nombre de disciplines esportives, també s'hi ha afegit el passeig del General Mendoza. Per altra banda, el dia 9 de març a la tarda tindrà lloc la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones i se celebrarà la 1a Trobada de debat "Dona un pas per l'esport: trencant estereotips".

La tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa que vol demostrar que "l'esport femení té un gran potencial". També ha volgut remarcar "l'aposta clara de l'Ajuntament per aconseguir fer abaixar la taxa d'abandonament de l'esport per part de les dones en determinats moments de la vida". En la mateixa línia, el diputat de Cooperació Local i Territorial i Sostenibilitat, Fermí Santamaria, ha volgut destacar que "s'ha de seguir treballant perquè l'esport femení estigui al nivell del masculí", alhora que ha remarcat que "la dona és un pilar bàsic de la nostra societat i que cal que la seva situació sigui reconeguda i normalitzada".

Els principals objectius de la jornada són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d'iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines considerades "no femenines"; destacar la pràctica esportiva com a espai de transmissió de valors individuals i col·lectius; o reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, entre altres.

La jornada comptarà amb 21 disciplines esportives, tres més que l'any passat, pensades per a totes les edats amb l'objectiu que es pugui fer un tastet de totes les disciplines ofertades. Els tres esports que se sumen a l'edició d'enguany són el tennis, la marxa nòrdica i el bàdminton, i es mantenen les activitats paral·leles per arribar a totes les franges d'edat, com la sortida amb les GiRunneres, l'entrenament d'alta intensitat I (HIT), la masterclass de core, la sessió d'harmonia, la classe de pilates per a esportistes i la intervenció de dansa, que està oberta a tothom. El bàsquet enguany tindrà un paper més destacable, amb més espai, amb motiu de la Capitalitat del Bàsquet Femení a Girona 2018.

1a Trobada de debat "Dona un pas per l'esport: trencant estereotips"

El dia 9 de març després de la lectura de la declaració institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones, que anirà a càrrec de Noemí Jordana, tindrà lloc la 1a trobada de debat "Dona un pas per l'esport: trencant estereotips", amb la xerrada "L'esport de nena a dona. Trencant estereotips", que se centrarà en les estratègies necessàries que s'han de crear per trencar estereotips envers la pràctica esportiva femenina.

El debat estarà moderat per la coordinadora de la jornada, Olga Praderas, i comptarà amb la participació de la vicepresidenta de l'Spar Citylift Girona i exjugadora de bàsquet professional, Noemí Jordana; l'organitzadora de la Cursa de la Dona Laura Garcia, o la professora d'Educació Física i entrenadora de rugbi del GEiEG, Coral Vila, entre altres.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...