Notícies més llegides



Baix Empordà


Calonge

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni concedeix un 30% més d'ajuts per llibres als alumnes de les escoles i de l' institut

Baix Empordà  -  13/02/2018  -  16:46

Les bases aprovades per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni estableixen els criteris per adjudicar les ajudes i preveuen un import de 60€ per alumne, sempre que es compleixin uns determinats criteris


Escola Pere Rosselló de Calonge

Escola Pere Rosselló de Calonge



L'Àrea de Cultura, Joventut i Ensenyament de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha concedit un 30% més d'ajuts destinats a l'adquisició de llibres de text i material escolar. Enguany les peticions d'ajuts per aquest concepte han augmentat de les 116 peticions del curs passat fins a les 145 d'aquest any, de les quals se n'han concedit 134, que són les que complien els criteris establerts per poder rebre aquest ajut. L'Àrea de Cultura, Joventut i Ensenyament de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ja va preveure un increment per aquest curs de les peticions, de manera que la partida destinada a aquesta finalitat es va incrementar fins als 8.500€.

En la convocatòria d'enguany s'han pogut adjudicar 134 ajuts de 60€ per la compra de llibres de text i material escolar, mentre que se n'han denegat 11 perquè excedien el llindar de renda establert. A les escoles de primària un 26,09% dels alumnes de l'Escola Llevantí de Mar han pogut rebre aquest ajut, així com el 25,58% dels alumnes l'Escola Pere Rosselló i un 2,98% dels de l'Escola La Sínia. Pel que fa a l'Institut Puig Cargol els ajuts han beneficiat un 11,17% del total d'alumnes de secundària.

Les bases aprovades per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni estableixen els criteris per adjudicar les ajudes i preveuen un import de 60€ per alumne, sempre que es compleixin uns determinats criteris. L'objectiu és que aquests ajuts arribin a les famílies que més ho necessiten, per això s'ha optat per establir uns criteris concrets enlloc d'oferir un ajut universal a tots els escolars com s'havia fet anteriorment.

En la convocatòria del curs passat un total de 109 alumnes van rebre aquest ajut, unes xifres que representen que gairebé un 9% dels escolars del municipi se'n van poder beneficiar. Enguany aquest percentatge s'ha situat en l'11% del total dels alumnes.

Els ajuts per l'adquisició de llibres de text i material escolar s'adrecen a alumnes escolaritzats en qualsevol dels cursos de l'etapa obligatòria dels centres escolars del municipi, que estiguin empadronats al municipi amb una antiguitat mínima de 6 mesos i que s'acullin als programes de socialització de llibres de text. Un altre dels condicionants és no superar el llindar màxim de renda establert a les bases, que se situa en una escala que va des dels 13.451,60 € per a famílies de 2 membres, fins als 25.451,60 € per a famílies de 10 membres. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre ajut que es pugui rebre per la mateixa finalitat d'altres entitats públiques o privades, si bé en cap cas la suma dels ajuts pot superar el cost de la despesa dels llibres i del material escolar.


Autor: Redacció


#calonge


#calonge





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...