Notícies més llegides




Catalunya


Barcelona

Societat Civil Catalana es reunirà amb Roger Torrent i Josep Maria Bartomeu

Catalunya  -  09/02/2018  -  14:55

El president de l'entitat, José Rosiñol, assegura que els partits secessionistes han de fer un pas al costat i facilitar la formació d'un nou govern que treballi per a tots els catalans


Societat Civil Catalana

Societat Civil Catalana



El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, ha confirmat aquest divendres que el president del Parlament, Roger Torrent, rebrà a l'entitat en les pròximes setmanes. Fa uns dies l'associació el va felicitar pel seu nomenament i li va expressar el seu desig de reunir-se amb ell amb la intenció de valorar la situació que s'està vivint a Catalunya. La data de la trobada es fixarà en els propers dies.

D'altra banda, també ha anunciat que es reunirà amb el president del Futbol Club Barcelona, ??Josep Maria Bartomeu, el dia 12 de març, amb el mateix propòsit. Societat Civil Catalana té com a gran objectiu fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans i crear ponts de diàleg que permetin unir la societat catalana que en aquest moment està més fracturada que mai, a causa de l'aplicació del procés secessionista.

Precisament per aquest motiu, Rosiñol ha fet una valoració molt positiva en relació a la seva participació en un debat organitzat per Foro de Foros el proper 3 de març a Madrid en què estarà amb l'ex conseller Santi Vila i on també coincidirà amb Alfredo Pérez Rubalcaba, Anton Costas i el jurista Santiago Muñoz Machado.

D'altra banda, ha deixat clar que "els partits secessionistes han estat incapaços de posar-se d'acord per investir un nou president" i que ara haurien de "fer un pas al costat". Rosiñol ha assegurat que les forces polítiques constitucionalistes haurien de "posar-se d'acord" per escollir a "un candidat que surti elegit mitjançant l'abstenció dels representants independentistes", i es formi un nou govern que "treballi per a tots els catalans".

A més ha advertit que si el bloc secessionista català finalment proposa a Carles Puigdemont o a qualsevol candidat que tingui la intenció de seguir actuant al marge de la llei o de manera unilateral, convocarà "noves mobilitzacions", tot i que sempre ha explicat que "la voluntat de l'entitat és no generar més tensió social".

El vicepresident de l'entitat, Àlex Ramos, per la seva banda, ha explicat que dimarts que ve Societat Civil Catalana es reunirà amb el secretari general de Comissions Obreres, Javier Pacheco, perquè també considera que els sindicats són un actor fonamental de la societat.

A més ha explicat que Societat Civil Catalana té previst reunir-se amb el president del Govern, i amb els líders del PSOE, Ciutadans i Podem. Ramos ha assegurat que la situació que es viu a Catalunya "no només és un conflicte entre catalans, sinó que també afecta la resta d'Espanya", de manera que Societat Civil Catalana també ha posat en marxa una ronda de contactes amb els presidents autonòmics.

De fet, Ramos ha recordat que l'entitat ja es va reunir amb Ximo Puig al gener i que està previst que el proper dia 20 d'aquest mes mantingui una trobada amb Susana Díaz a Sevilla.

D'altra banda, ha informat que l'entitat està preparant per a aquest mes un acte a les ciutats de Girona i Lleida i també a Sant Adrià del Besòs, que comptarà amb la presència de l'alcalde, a Badalona i a Santa Coloma de Gramenet i que en els propers dies l'entitat informarà sobre els detalls dels actes.
 


Autor: Redacció


#catalunya


#catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...