Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Janoska Ensemble presenten el seu últim treball 'Janoska Style' a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

Pla de l'Estany  -  23/01/2018  -  08:39

'Janoska Style' és una bomba musical per a un públic transversal, que pot beure de la música clàssica, el jazz, les músiques gitanes i la música moderna




Janoska Ensemble presenten el seu últim treball, Janoska Style, aquest diumenge 28 de gener (19 h, 15 €) a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles. Serà l'únic concert que la formació afincada a Viena farà a Catalunya, i uns dels tres que fa a l'Estat espanyol. La proposta estrella del semestre aterrarà a Banyoles a finals de gener per acostar una bomba musical a un públic transversal, que pot beure de la música clàssica, el jazz, les músiques gitanes i la música moderna.

Enregistrat el 2016 pel mític "segell groc" Deutsche Gramophon al cèlebre Konzerthaus de Viena, Janoska Style sintetitza les virtuts de la carismàtica i heterodoxa formació afincada a la capital d'Àustria. Janoska Ensemble és resultat d'una esbojarrada i singular barreja d'elements i estils: llaços familiars, una tradició musical clàssica, una herència musical austrohongaresa i la convicció que cal compartir aquest gran món musical amb les noves audiències d'arreu.

Els quatre integrants de la formació són virtuosos dels respectius instruments gràcies a la formació rigorosa de l'acadèmia vienesa. El domini de l'instrument, però, va conjugat amb el domini de la improvisació, que els capacita per transformar temes clàssics universals a partir de les arrels multiètniques austrohongareses, que van des de la música klezmer fins a les músiques gitanes, passant per valsos o música popular dels Balcans. És l'estil Janoska, que converteix cada concert en una festa i en una mena de Concert d'Any Nou gamberro.

El grup està liderat per František Janoska (piano), compositor, arranjador i improvisador nat, que és considerat un dels pianistes més versàtils de la seva generació. Roman Janoska (violí), guanyador de nombrosos concursos internacionals, impressiona amb les seves improvisacions amb el violí. Ondrej Janoska (violí) domina una gran diversitat d'estils i és membre de la secció de primers violins de la Filarmònica de Viena. També és integrant d'aquesta orquestra Julius Darvas (contrabaix), guanyador de l'International Jazz Bass Competition d'Hongria.

El seu eclecticisme musical els ha obert les portes de les sales de concerts més prestigioses del món, com ara el Carnegie Hall de Nova York, l'Òpera de Sidney o el Musikverein i el Konzerthaus de Viena; alhora que s'han guanyat la consideració de la crítica i del públic. A més, han actuat amb llegendes de l'escena musical com ara Bobby McFerrin, Al Jarreau, Angelika Kirschschlager o Michel Camilo i Tomatito, entre d'altres.

Janoska Ensemble aterra aquesta setmana a l'Estat espanyol per fer tres únics concerts, el divendres a Madrid, el dissabte a Valladolid i el diumenge a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 15 h).


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...