Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

El Pla estratègic de l'esport local de Girona estableix 43 actuacions per fer a la ciutat en els pròxims deu anys

Actualitat Girona  -  15/01/2018  -  14:50

Els eixos destacats de les accions futures són la dinamització i el foment de l'esport escolar i la consolidació d'un bloc d'equipaments i d'espais esportius de qualitat


Presentació Pla local esports

Presentació Pla local esports



El Pla estratègic de l'esport local de Girona estableix un total de 43 actuacions per desenvolupar a la ciutat en els pròxims deu anys incloses dins de cinc línies estratègiques: redefinició i dinamització de l'esport escolar, consolidació d'un parc d'equipaments esportius de qualitat, optimització dels espais i recursos esportius existents, adaptació i potenciació dels espais al medi natural i urbà per a la pràctica d'activitat física i potenciació de la col·laboració pública i privada. Es preveu que el Pla s'aprovi en el Ple municipal ordinari d'avui a la tarda.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que l'esport forma part del projecte de la ciutat "perquè quan parlem que volem una ciutat amb qualitat de vida, integració i cohesió parlem de la importància que té l'esport en l'aportació de valors. L'esport és molt més que un element d'oci i gaudi: és un tema de salut". L'alcaldessa també ha refermat l'aposta municipal "per l'esport de base i per l'esport d'elit femení" -ja que tal com indica la diagnosi del Pla hi ha menys dones que practiquen esport i, a més, l'abandonen abans que els homes-, així com per "acostar el medi natural a la pràctica esportiva, una forma de fer arribar també l'esport a la gent gran".

La redefinició, la dinamització i el foment de l'esport escolar és un dels principals eixos en què el consistori vol actuar en els propers anys. En aquest sentit, un dels elements destacats en què es vol treballar és la identificació de les demandes i necessitats de la població adolescent i jove per dissenyar una oferta esportiva a la seva mida, amb l'objectiu d'evitar l'abandonament de la pràctica esportiva. S'ha de donar més importància a l'esport escolar i hem de veure com podem complementar i donar suport a la tasca que es fa des de les AMPA en aquest àmbit", ha destacat la regidora d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, que ha explicat que es redefinirà la convocatòria de subvencions adreçada a centres educatius i AMPA per al foment i la promoció de l'esport escolar en horari extraescolar.

La consolidació d'un parc d'equipaments esportius de qualitat és una altra de les línies estratègiques municipals. En aquest punt, hi ha diverses accions rellevants que es proposa dur a terme fins al 2028. La creació d'un parc ciclista a l'aire lliure, la incorporació d'un rocòdrom a la zona esportiva de la Devesa, disposar d'un nou camp de futbol, la reserva de sòl per a la construcció d'un velòdrom o la incorporació de sales esportives i d'activitat física a les piscines de Palau i de Santa Eugènia – Can Gibert són les principals actuacions previstes en els propers anys.

En l'apartat de l'optimització dels espais i recursos existents, el foment de l'ús dels espais esportius d'escoles i instituts és un dels elements principals que cal abordar properament. L'establiment de convenis entre l'Ajuntament i els centres educatius i la col·laboració de les entitats esportives amb les escoles són importants per tal d'optimitzar l'ús que es fa dels equipaments esportius escolars i donar resposta a la necessitat de les associacions i els clubs esportius de Girona.

En relació amb l'adaptació i la potenciació dels espais al medi natural i urbà per a la pràctica d'activitat física, s'ha de posar èmfasi en la millor del parc de Domeny i de la Devesa com a punts de pràctica de running i ciclisme. Pel que fa a aquest últim aspecte, es planteja també ampliar el carril bici fins a la carretera d'Olot i de Sant Gregori per donar continuïtat i enllaçar els circuits urbans amb els de fora de la ciutat. La incorporació de circuits adaptats per a la pràctica esportiva inclusiva i accessible i la construcció d'un skatepark a la zona de Santa Eugènia i Sant Narcís són els altres punts destacats d'aquest apartat.

Pel que fa a la potenciació de la col·laboració pública i privada, es vol optimitzar l'ús de la pista d'atletisme ubicada a les instal·lacions del GEiEG de Palau-sacosta per tal d'obrir a la població la utilització d'equipaments privats considerats de xarxa bàsica que no estan disponibles de forma pública i municipal. Dins d'aquest eix estratègic es vol desenvolupar també un programa de captació d'espònsors per a les entitats i associacions esportives del municipi per tal ajudar-les en el desenvolupament de les seves activitats.

Per al desenvolupament del Pla estratègic de l'esport local de la ciutat, s'han establert tres fases per al desenvolupament del total d'actuacions: fase 1 (2018-2020), fase 2 (2021-2024) i fase 3 (2025-2028).

Els equipaments esportius de la ciutat

Girona compta actualment amb 158 equipaments esportius que sumen un total de 483 espais esportius i 46 àrees d'activitat. Els equipaments esportius es divideixen en equipaments de xarxa bàsica, de xarxa complementària i xarxa d'interès nacional. Aquest darrer tipus són instal·lacions esportives que responen a les necessitats de l'esport d'alta competició i actualment a la ciutat no n'hi ha cap.

Els de nivell bàsic són aquells que acullen un ús poliesportiu per part de tots els col·lectius de població. La xarxa bàsica esportiva de Girona està formada per 127 espais. Es tracta de les pistes poliesportives, dels pavellons, els camps, les sales esportives, les piscines cobertes i les pistes d'atletisme.

Els de la xarxa complementària són aquells que tenen unes singularitats concretes, ja sigui per l'esport que s'hi realitza, per les mides, la permanència o l'estacionalitat. En el cas de Girona, són els més nombrosos, i n'hi ha un total de 403. Aquests equipaments inclouen els espais per a esports de raqueta, les piscines a l'aire lliure, les pistes de petanca, les pistes poliesportives petites, algunes sales esportives i espais complementaris, les piscines a l'aire lliure, els camps de futbol i els camps de futbol 7, els rocòdroms i els espais de ciclisme.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...