Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Els tallers d'ukelele, de Música a l'embaràs, i el Taller familiar Toc and roll, cursos formatius de l'Ateneu-CMEM de Banyoles

Pla de l'Estany  -  11/12/2017  -  17:09

La programació també amplia i consolida el curs Música i moviment en família, que imparteix Mireia Monterde Mamacrea, amb un nou grup els divendres a la tarda


Taller ukelele

Taller ukelele



La programació de cursos formatius que ofereix l’Ateneu – CMEM s’amplia i es diversifica per al primer semestre de 2018. Com a novetats, destaquen els tallers d’ukelele, de Música a l’embaràs, i el Taller familiar Toc and roll, una app moderna i creativa per a crear cançons. Les inscripcions per als cursos ja estan obertes al web de l’Ateneu – CMEM i a secretaria de l’equipament.

Originari de Hawaii i semblant a una guitarreta de quatre cordes, l’ukelele ha captivat intèrprets d’arreu del món d’estils ben diversos. Pablo Serna serà el professor encarregat d’impartir el Taller d’ukelele, dirigit a un públic general així com a mestres, educadors, monitors i animadors. Diuen que és un dels instruments més fàcils de tocar, i del qual en pot sorgir una cançó amb ben poca estona. El taller serà els dilluns de 20 h a 21:30 h, del 29 de gener al 16 d’abril. Cal portar uklele (soprano, concerto o tenor). 

Per altra banda, la programació del primer semestre de 2018 inclou el Taller familiar Toc and roll, que imparteixen talleristes de l’ambiciós projecte Minimúsica, que han fet néixer una app moderna i creativa per a crear cançons. Es tracta d’una aplicació pionera i premiada que permet que els nens i nenes puguin compondre els seus propis temes musicals i desenvolupar la creativitat de manera fàcil, divertida i espontània. El taller ha passat pel Primavera Sound i pel Mobile World Centre, entre d’altres, i ara es podrà viure i experimentar a Banyoles. Està dirigit a nens i nenes de cinc a deu anys acompanyats d’algun o alguns familiars. Serà el dissabte 24 de febrer, de 10:30h a 11:30h.

També com a novetat, Mireia Monterde Mamacrea oferirà la sessió Música a l’embaràs, un taller per a connectar amb el nadó a través de l’art. Basat en les dinàmiques de consciència corporal, en el moviment lliure i en la musicoteràpia, es treballa la veu, el moviment i la relaxació a través de la música. Serà el dissabte 5 de maig de 10 h a 13 h, i segueix l’objectiu d’aconseguir un major benestar físic, mental i emocional així com un augment de confiança i de conscienciació de l’embaràs.

La mateixa Mamacrea amplia i consolida el curs Música i moviment en família, amb un nou grup els divendres a la tarda. L’objectiu d’aquesta proposta és enfortir i afavorir el vincle emocional entre la mare/pare i el nadó a través de la música. Es fa a través de cançons, jocs de falda i moixaines, danses i audicions, jocs musicals i manipulació d’instruments, a través dels quals els nens i nens veuen afavorit el seu desenvolupament motriu, sensorial, emocional i social, mentre que els pares i mares descobreixen una nova manera de comunicar-se amb els fills. El curs serà de gener a maig i comptarà amb dos grups, els dijous, de 15:30 h a 16:15 h i el nou grup de divendres, de 17:30 h a 18:15 h.

L’oferta formativa de l’Ateneu – CMEM es completa amb altres cursos ja consolidats. El curs d’audició musical Qui té por de la clàssica?, amb Rafael Esteve, ofereix el cicle Verdi, que girarà entorn la trilogia romàntica que va compondre l’autor italià més influent del segle XIX, i que inclou La Traviata, Il Trovatore i Rigoleto. Serà els dissabte 17 de febrer, 17 de març i 14 d’abril, de 10:30 h a 13:30 h.

També continua el curs d’iniciació musical per a adults Avui, música, que imparteix la professora Meritxell Roure, els dijous de 20 h a 21:15 h. Proposa descobrir l’experiència musical en un marc lúdic, assequible, creatiu i gratificant a partir del treball amb cant, percussió corporal, instruments, percussions Orff o audicions diverses. Una ocasió per iniciar-se a la música per a tots els adults. Serà de l’11 de gener al 31 de maig.

Per altra banda, continua la seva trajectòria el curs permanent i cor estable Ateneu Gospel (dimarts, de 21 h a 22:30 h). La pertinença al cor està plantejada com un curs permanent en el qual els seus membres reben formació setmanal mentre treballen repertori d’espirituals negres i himnes gospel dirigits pel prestigiós director i trombonista barceloní Dani Alonso, fundador de Gospelians, el Cor de Gospel de Gràcia i la Barcelona Jazz Orquestra. 

El curs Ritme i moviment es manté també en la programació de l’Ateneu - CMEM (dissabtes, de 10 h a 11 h, i de 11:15 h a 12:15 h, en sessions d’una hora), i consolida la renovació que va iniciar l’últim semestre de 2017 en passar a ser una proposta coorganitzada amb la Fundació Estany. És una proposta de música i dansa per a persones amb discapacitat intel·lectual que parteix de la base que l’art és un element essencial per al desenvolupament de qualsevol persona, també per a les persones amb disCapacitat. Veu moviment, cos, sons, percussions però també comunicació, concentració i emocions són els eixos d’una proposta que potencia la música i la dansa com a elements importants per al benestar de les persones.

Les inscripcions per a tots aquests cursos i tallers ja estan obertes i es poden fer a través del web www.ateneu.banyoles.cat o bé a la secretaria de l’Ateneu – CMEM, a la plaça Major de Banyoles.

Propostes d’estiu

Com ja és habitual, l’Ateneu – CMEM acull dues iniciatives formatives per al mes de juliol. Aquest 2018 es viurà la tercera edició de Que comenci! Casal d’estiu d’arts escèniques, coorganitzat amb l’Aula de Teatre de Banyoles i dirigit a nens i nenes d’entre cinc i catorze anys. Serà del 25 de juny al 27 de juliol, de 9 h a 13 h. Les inscripcions seran els mesos d’abril i maig ipoden ser per a tot el període, per setmana o bé per quinze dies.

Finalment, l’Ateneu – CMEM acollirà la tercera edició catalana del programa internacional Ethno, el campus i festival folk internacional Ethno Catalonia 2018. Es tracta d’un programa de Jeunesses Musicales International que promou la preservació i difusió de les músiques d’arrel entre els joves. Al nostre país és coorganitzat per Joventuts Musicals de Catalunya i Joventuts Musicals de Banyoles. La iniciativa està present a més d’una quinzena de països (Suècia, Noruega, Escòcia, Flandes, Austràlia, Canadà o l’Índia, entre d’altres). Es viurà entre els dies 6 i 16 de juliol i el seu programa d’activitats es presentarà més endavant.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...