Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

Nova campanya a la Selva destinada a la identificació i el cens d'animals de companyia als municipis del Ter Brugent

La Selva  -  01/12/2017  -  08:30

Durant el mes de desembre Amer, Anglès, la Cellera, Osor, Susqueda i Sant Julià de Llor i Bonmatí


Cartell

Cartell



El Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa una nova campanya destinada a fomentar la identificació i el cens d'animals de companyia amb municipis de la zona del Ter Brugent. Aquesta nova campanya, que es farà conjuntament amb els ajuntaments, la Diputació de Girona i el Centre Veterninari VetMòbil, es durà a terme durant tot el mes de desembre.

Després de l'èxit de l'edició anterior, que es va realitzar durant tot l'any en la majoria de poblacions selvatanes, des de l'ens comarcal s'ha vist amb molt bons ulls realitzar una segona campanya per tal de donar continuïtat a la tasca iniciada l'any passat i que va tenir una molt bona resposta per part dels propietaris dels animals de companyia de la comarca que encara no havien implantat el microxip a les seves mascotes.
Aquesta campanya a la zona del Ter Brugent s'iniciarà el pròxim dilluns, 4 de desembre a Amer i Susqueda i s'allargarà fins al dia 3 de gener de 2018, que finalitzarà a la Cellera de Ter. En total, i amb l'objectiu de facilitar el màxim la gestió, s'han determinat un total de 13 punts d'identificació repartits pel territori del Ter Brugent durant tot el mes.

Amb tot, aquelles persones que ho desitgin i no siguin d'aquests municipis també s'hi podran acollir, ja que és oberta a tots els propietaris de gossos, gats i fures residents a la majoria de municipis de la comarca de la Selva (podeu veure la llista de municipis adherits al CAAS a www.selva.cat/caas ).

En l'edició de l'any passat, la campanya que va posar en marxa el Consell Comarcal de la Selva va permetre la identificació i el registre censal d'un total de 2.000 mascotes. En l'edició d'aquest any la principal novetat és la col•laboració dels centres veterinaris locals.

Si bé és cert que la legislació catalana vigent en protecció d'animals estableix clarament l'obligatorietat d'identificar i censar els animals, actualment més d'un 70 per cent dels gossos i d'un 90 per cent dels gats no estan registrats. Els ajuntaments estan molt sensibilitzats amb aquest incompliment i tenen prevista actuació d'inspecció i l'obertura de sancions als propietaris que no identifiquin i donin d'alta les seves mascotes. Per aquest motiu, els ajuntaments de la comarca de la Selva i el Consell han posat en marxa novament una campanya per tal de donar el màxim de facilitats a tothom per regularitzar la situació.

A més d'aquests municipis, és previst que en els propers mesos també d'altres municipis s'organitzaran els darrers mesos d'aquest any, posteriorment, s'aniran fent a la resta de municipis.
Les campanyes han tingut fins ara molt bona rebuda per part dels propietaris de les mascotes que, de forma excepcional, han pogut identificar la seva mascota gratuïtament i sense desplaçar-se del seu municipi. En aquest sentit, des del Consell s'ha volgut destacar l'elevat nombre d'animals que es varen regularitzar l'any passat.

Aquesta iniciativa té per objectiu facilitar la identificació i el registre de les mascotes, accions que, tot i ser d'obligat compliment segons la Llei de protecció dels animals i les ordenances municipals, encara són desconegudes per bona part de la ciutadania. I és que, tal com ha recordat el mateix conseller de Sostenibilitat, cal tenir present que cada any el Servei Comarcal recull entre 600 i 700 gossos i un 70% no estant identificats i un 90% no estan registrats al cens municipal. Per això, cal continuar insistint en campanyes com les que s'estan duent a terme a les diverses poblacions de la Selva.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...