Notícies més llegides



+ Notícies


Girona

El Consell Comarcal del Gironès incentiva la borsa d'habitatge

+ Notícies  -  09/11/2017  -  09:28

Amb el lema "Ajuda a fer realitat el somni de tenir un habitatge", l'Oficina Comarcal d'habitatge del Consell Comarcal del Gironès posa a disposició dels ajuntaments de la comarca la possibilitat de la formació de la borsa d'habitatge de lloguer


CC Gironès

CC Gironès



Amb un triple objectiu: d'una banda, fomentar que els propietaris que disposen d'habitatges desocupats els ofereixin en règim de lloguer; de l'altra, facilitar l'accés a un habitatge a aquells col·lectius que tenen més dificultats i finalment, ajudar els propietaris en la tramitació de subvencions i ajuts per a la rehabilitació del seu habitatge o edifici. Tots aquests serveis són gratuïts.

L'Oficina Comarcal d'habitatge ofereix un servei de mediació entre persones propietàries d'habitatges buits i persones que cerquen habitatge a preus assequibles. Per una banda, els requisits que han de complir els llogaters per inscriure's a la borsa d'habitatges són: ser major d'edat, acreditar ingressos suficients per pagar el lloguer (el lloguer que es considera que es pot pagar no ha de superar el 42% dels ingressos de la unitat de convivència), estar inscrit al registre de sol·licitants de pisos de protecció oficial i, finalment, no tenir pis en propietat.

Afegir que els avantatges pels llogaters són: possibilitat de llogar un habitatge en bon estat a un preu més assequible que els del mercat lliure (normalment, el preu és un 30% inferior i amb un màxim de 450 €/mes), informació i assessorament gratuït i personalitzat, redacció del contracte de lloguer, despeses de comunitat i IBI a càrrec del propietari, possibilitat d'accedir a ajuts de lloguer i mediació en cas de possibles conflictes.

Per altra banda, la documentació necessària per incloure l'habitatge a la borsa de lloguer són tenir: cèdula d'habitabilitat, últim rebut de l'IBI i de la comunitat de propietaris, certificat d'eficiència energètica (en cas de no disposar-ne, la Borsa en gestionarà l'obtenció) i escriptura de la propietat. Puntualitzar que l'habitatge pot ser amb mobles o sense.

Indicar que els avantatges per al propietari de l'habitatge són: tenir un servei d'informació i assessorament gratuït, cercar un bon llogater (es garanteix el cobrament del lloguer així com el bon ús i conservació de l'habitatge), elaborar el contracte de lloguer, gestionar el canvi de titularitat dels subministraments bàsics de l'habitatge, contractar l'assegurança de defensa jurídica i de multirisc i de l'aval lloguer sense cost per al propietari (l'aval de lloguer garanteix el cobrament del lloguer fins a un màxim de 6 mesos) i fer seguiment i mediació i solucionar possibles incidències.

Totes aquelles persones que hi estiguin interessades a formar part de la borsa de lloguer (tant propietaris com inquilins) poden posar-se en contacte amb l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Consell Comarcal del Gironès habitatge@girones.cat o al 972 213 262 o als punts d'informació de Llagostera, Cassà de la Selva, Celrà, Sant Gregori, Bescanó i Sarrià de Ter.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...