Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners congelarà tots impostos i taxes excepte l'aigua i el clavegueram

La Selva  -  20/10/2017  -  16:24

El ple ordinari de dilluns vinent votarà inicialment l'aprovació de les ordenances fiscals, que preveuen una pujada lleu de les taxes d'aigua (1,33%) i clavegueram (1,11%) i la creació d'una tarifa social de l'aigua


 David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners

David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners



L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha decidit apostar per congelar la pràctica totalitat d'impostos i taxes municipals per a l'exercici de l'any 2018 amb la voluntat de no incrementar la pressió fiscal als seus ciutadans. Només s'apujarà el rebut de l'aigua (1,33%) i el del clavegueram (1,11%), derivat del compromís contret en el moment de la creació de l'empresa mixta responsable del servei municipal d'aigües, Aigües Colomenques SL l'any 2013. Llavors ja es preveia l'amortització de la inversió a través d'increments tarifaris. Com a novetat en les ordenances fiscals, per a aquelles famílies colomenques més desafavorides està prevista una tarifa social. Es tracta d'una bonificació del 50% en el primer tram de consum del rebut de l'aigua. Des de l'àrea d'Acció Social i Habitatge de l'Ajuntament, es consideraran els diferents casos de famílies que requereixin aquesta ajuda.

Aquesta és la proposta d'ordenances fiscals que presentarà l'equip de govern format pels grups municipals d'ERC-MES per a ser votada i aprovada inicialment en el proper ple municipal convocat aquest dilluns 23 d'octubre a les 20h. L'aprovació inicial serà objecte d'exposició pública durant 30 dies a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Girona. També estarà disponible al tauler d'edictes i a la pàgina web de l'Ajuntament.

Segons afirma l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, la congelació d'ordenances respon "a una gestió econòmica mesurada i responsable" durant els prop de dos anys i mig de l'actual mandat. La línia que s'ha seguit, afirma Martí, va de la mà dels darrers dos exercicis, on les variacions en les ordenances ha esta mínima. El batlle també afirma que des del consistori es pretén "donar els serveis necessaris amb la màxima qualitat fent possible que el ciutadà pugui suportar-ho econòmicament".

Nou impost per a l'aprofitament d'espai públic a favor d'empreses explotadores

La proposta també inclou una nova taxa per a empreses explotadores de subministraments. Es tracta establir una taxa per utilització privativa o aprofitament especial del vol, sòl, subsòl de les vies públiques per a aquestes empreses explotadores de servei de subministrament que resultin d'interès general o que afectin la totalitat o una part important del veïnat, com seria el cas de gas, fibra òptica o electricitat.


Autor: Redacció


#scfarners


#scfarners





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...