Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona engega una nova campanya per promoure la tinença cívica i responsable de gossos a la ciutat

Actualitat Girona  -  17/08/2017  -  23:40

S'han condicionat i senyalitzat cinc itineraris canins a la zona de les hortes de Santa Eugènia, a les ribes del Ter i l'Onyar i a la Font del Ferro per poder passejar els animals sense lligar


Presentació de la Campanya

Presentació de la Campanya




Aquest mes d'agost l'Ajuntament de Girona posa en marxa una campanya amb l'objectiu de promoure la tinença cívica i responsable de gossos. Sota el nom d'"En Zívic a Girona", es portaran a terme diferents accions amb l'objectiu de millorar la convivència ciutadana i combatre les conductes incíviques i els problemes relacionats amb la tinença de gossos a la ciutat.

Per això la iniciativa té una doble vessant: inicialment, fins a finals d'any, amb accions informatives i facilitats per als propietaris de gossos i, posteriorment, intensificant el control policial i sancionant els infractors de l'Ordenança municipal de protecció, control i tinença d'animals. La campanya inclou material divulgatiu, xerrades i seminaris informatius.

L'inici de la campanya coincideix amb la senyalització de 5 itineraris canins repartits per diferents punts de la ciutat on es podran passejar els gossos deslligats, però sempre sota el control i la responsabilitat de la persona que els condueixi. Els espais que s'han habilitat són a les hortes de Santa Eugènia, a les ribes del riu Ter, a les ribes del riu Onyar i a la Font del Ferro. Es preveu que dilluns vinent ja estiguin tots operatius i correctament senyalitzats. Si l'experiència resulta positiva i té bona acceptació, se'n planejaran de nous. La voluntat de l'Ajuntament és adequar i normalitzar espais existents que tradicionalment els propietaris de gossos ja utilitzen per a l'esbarjo de les seves mascotes en detriment de fer més espais tancats, que suposen més despesa pública de construcció i manteniment.

"L'objectiu de la campanya és aconseguir un major grau de sensibilització envers la responsabilitat en la cura dels animals i promoure la convivència entre totes les persones que fan ús de l'espai públic", ha remarcat el vicealcalde i regidor d'Associacions, Participació i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso. En aquest sentit, el regidor ha explicat que hi haurà espais naturals perquè els gossos puguin passejar i córrer sense estar lligats, com els itineraris canins, però que també hi haurà llocs en els quals no hi podran entrar animals, com els parcs infantils.

"En Zívic a Girona" s'ha plantejat com una campanya amb un gos com a protagonista que intenta fer visibles i recordar quines són les obligacions i responsabilitats dels propietaris de gossos, com ara recollir sempre les deposicions de les seves mascotes i evitar que malmetin el mobiliari urbà; identificar-los mitjançant el microxip i censar-los a l'Ajuntament, o portar-los lligats i no accedir als espais no permesos. També es fa èmfasi sobre les obligacions dels propietaris de gossos potencialment perillosos.

La voluntat del consistori és donar un enfocament positiu a la campanya i evitar estigmatitzar els propietaris de gossos perquè n'hi ha molts que actuen correctament, malgrat que les conductes incíviques d'uns quants magnifiquen les incidències que hi pugui haver. Paral·lelament es busca donar facilitats als propietaris d'aquests animals per tal de poder complir la legislació vigent. Com a novetat, s'ha establert un conveni amb diferents centres veterinaris de la ciutat per poder censar els animals sense necessitat d'anar a l'Ajuntament. A més, la recuperació dels gossos que es perdin o s'escapin, no tindrà cost pels propietaris que tinguin els seus animals correctament censats.

Per posar en relleu algunes dades, l'any 2016 l'Ajuntament de Girona va rebre prop de 500 avisos i queixes ciutadanes per incidències amb animals de companyia, es van obrir més de 200 expedients per infraccions de la normativa i es van recollir més de 300 gossos perduts i/o abandonats a la via pública. A més, s'estima que el nombre de gossos a la ciutat podria ser el doble dels que estan registrats actualment al cens municipal (2.600 gossos), segons dades de l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia (AIAC) del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

Dos agents ambientals vetllaran pel compliment de l'ordenança de tinença d'animals

L'Ajuntament de Girona contractarà dos agents ambientals a l'octubre perquè vetllin pel compliment de l'Ordenança municipal de protecció, control i tinença d'animals. Es preveu que el servei es reforci amb inspectors de sostenibilitat i amb més personal a partir del 2018. Tal com ha explicat el regidor Eduard Berloso, els agents ambientals tindran competències similars a la Policia Municipal pel que fa a la imposició de sancions.

Aquesta nova figura s'afegeix a la revisió de l'ordenança de tinença d'animals, que inclourà noves mesures com el fet que els propietaris dels gossos hagin de tirar aigua damunt de les miccions dels animals per evitar malmetre la via pública. "Tant els agents ambientals com els membres de la Policia Municipal podran demanar a qualsevol persona que passegi un gos si porta ampolles d'aigua per a les miccions o bosses d'escombraries per recollir els excrements", ha assenyalat el regidor.

Una altra de les novetats que preveu la revisió de l'ordenança és "adaptar les sancions a les necessitats actuals, augmentat la quantitat de les multes sobretot per a les persones reincidents amb les infraccions", amb la finalitat de "promoure la convivència a la ciutat i la responsabilitat de les persones que tenen animals".


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Itineraris





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...