Notícies més llegides




Política


Girona

Jean Castel reclama que la meitat de la taxa turística es quedi en el municipi que la genera

Política  -  12/08/2017  -  15:08

La meitat de la taxa turística recaptada a Girona es dediqui a un "calaix solidari per reactivar poblacions"


Jean Castel

Jean Castel




El diputat de Ciutadans (Cs) per Girona, Jean Castel, ha reclamat que de la recaptació de la taxa turística a les comarques gironines la meitat es quedi en el municipi que la genera i la recapta, i l'altra meitat es destini íntegrament a "un calaix solidari" per sufragar plans d'activació turística de petits pobles de la província. "La idea és que les petites viles d'interès arquitectònic, paisatgístic o cultural que tenim a la província puguin presentar de forma anual projectes i plans de reactivació turística des dels seus ajuntaments i acabin oferint nous serveis que permetin desestacionalitzar la temporada turística" ha indicat.

Al llarg de 2016, la província de Girona va recaptar més de 8,5 milions d'euros per aquesta taxa, segons les dades publicades pel Departament d'Empresa i Coneixement. "Per què no creem aquest calaix solidari amb el 50% de l'impost recaptat i l'entreguem als millors projectes de dinamització turística d'altres poblacions?" s'ha preguntat el diputat. "Hi ha pobles en els quals tan sols habilitant un aparcament d'autocaravanes a l'entrada o a la sortida del municipi, com passa a França, es convertirien en pol d'atracció de nous models turístics que reactivarien l'economia local", ha manifestat.

El diputat considera necessari "estendre els beneficis econòmics del turisme a altres poblacions" de la província per generar oportunitats de negoci i noves ocupacions que "evitin l'èxode rural i generin oportunitats de futur laboral als joves d'aquests municipis que ara per ara, amb prou feines tenen oportunitat d'atraure visitants".

Castel ha indicat que el que necessita Girona "són polítiques reals i no el desgovern que porta Catalunya els últims sis anys i la deixadesa política en matèria de turisme" perquè, per poder assolir els objectius, "el govern hauria de reflectir les necessitats en els pressupostos amb les partides pertinents i, un cop més, no ho ha fet".

"La Generalitat hauria de tenir més present que som la primera província amb connexió a Europa i tenim moltes més possibilitats entre el Pirineu i la Costa Brava", ha insistit.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...